Vraag! Geloof jij alles wat de media zegt? Zonder dat je zelf iets hebt onderzocht of geprobeerd hebt?
15 juli 2014

Candida, ook wel Candida Albicans genoemd is een gist die zich van nature, naast de goede darmbacteriën, in je darm bevindt.

Nadeel van Candida

We weten nu dat candida van nature in onze darmen voor komt. Dus eigenlijk is dat dan een goede zaak. Want naast de goede darmbacteriën, ook wel probiotica genoemd, is de darm in balans. Candida is pas een nadeel voor je darmen als de probiotica (goede darmbacteriën) in de minderheid zijn! En dat is helaas bij velen vaak het geval. Helaas vertelt je huisarts hier je niets over. Dit is echt heel apart, want ook hij zou moeten weten dat je darmen echt heel erg belangrijk zijn, het is je weerstand, je tweede hersenen. Als je darmen niet functioneren kan jij ook niet goed functioneren. Er kunnen allerlei kwalen optreden. En het begint vaak met een ‘Leaky-Gut”.

Wanneer is Candida schadelijk?

Candida is schadelijk als deze de overhand neemt in de darmen. Dan kan candida gaan woekeren in de darm. En maakt het de darmwand (slijmvlies) van de darm stuk. Waardoor o.a. een ‘leaky-gut’ (lekkende darm) en ook kanker in de darmen kan ontstaan. Met alle gevolgen van dien. Candida kan ook voor aambeien zorgen en kan ook vaginaal voorkomen. En kan enorm vervelend zijn omdat het ook kan jeuken en voor veel en rare afwijkende afscheiding kan ontstaan, bij vrouwen. Een candida overgroei in de darmen is eigenlijk een voorloper van kanker. Waar niet veel mensen bij stil staan.

Pak candida aan!

Het is zoals je hierboven al kunt lezen, erg belangrijk om candida goed aan te pakken. Wacht niet te lang met het nemen van een probiotica kuur om je darmen weer te herstellen en in balans te brengen. Candida ontstaat namelijk doordat de goede darmbacteriën stuk gaan (probiotica). Deze gaan meestal stuk door als je bijvoorbeeld voor een ontsteking of een bacterie een antibiotica of penicilline kuurtje krijgt. Ook asperines doden de goede darmbacteriën in je darmen. Antibiotica zegt het namelijk al, anti-bio (is anti-leven). Naast dat het de ontsteking of bacterie helpt genezen door het als het ware te doden, doodt het ook altijd de goede bacteriën in je darmen. Ook een verdoving bij de tandarts en onder narcose gaan, heeft hetzelfde effect. En zorgt er voor dat de goede darmbacteriën stuk gaan.

Hoe kom je van een Candida infectie af? Hier heb ik enkele goede tips voor je!

  • Pas als eerste je voeding aan. Let iig op suikers, gist, geraffineerde koolhydraten, schimmelkazen, champignons, fruitsuikers, koolsoorten en o.a. alcohol. Het lijkt lastig je voeding aan te passen. Maar het is echt te doen. Met het aanpassen van je voeding, voedt je de schimmel niet meer. Hij kan dus niet meer groeien.
  • Gebruik candida dodende middelen. Caprylzuur en o.a. olijfolieblad extract hebben een candida dodende werking. En zijn natuurlijke middelen. Ook Colodiaalzilver past in dit rijtje thuis. In erge ernstige gevallen wordt een chemisch middel aanbevolen om helemaal in een keer van deze lastpak af te komen. Daarna bouwen we de darmflora met voeding en natuurlijke supplementen weer op.
  • Zorg dat je op tijd een probiotica kuur neemt. Het is erg belangrijk dat als je echt een penicilline- of antibiotica kuur moet nemen van je huisarts, je na iedere kuur je darmflora weer herstelt door een bij jou passende probiotica kuur te nemen. Probiotica van Orthiflor kan hierbij een goed alternatief zijn. Alleen is het zo dat niet iedere probiotica bij jou kan helpen. Omdat de werkzaamheid van een probiotica bij iedereen kan verschillen. De ene probiotica is goed bij de ander, maar kan helaas soms niet werken bij jou. Ga dan op zoek naar een andere probiotica die wel werkt voor je. Want die is er zeker.

Wil je meer informatie over Candida, en hoe je je leefstijl kunt veranderen, of een persoonlijke analyse van je hormoonhuishouding met persoonlijke begeleiding om je weer energiek, fit en slank te voelen? Neem dan eens contact met mij op!

Comments are closed.