Mijn ervaring met Ellen Tiben; volgens Angelique Heijmans, 49 jaar
20 mei 2015
Gezonde gevulde speculaas, het recept!
17 november 2015

Eet jezelf gezond!

Gezond eten voor meer energie

Wellicht weet je wel dat hormonen grote invloed hebben op onze gezondheid en op hoe we ons voelen. Maar wist je ook dat je door diëten je hormonen uit balans kan brengen? En bovendien dat je door goed te eten je hormonen weer terug in balans kan brengen? En dat je zo allerlei gezondheidsklachten kunt verhelpen?

Zelf ben ik daar een goed voorbeeld van. Vroeger lag ik ‘s avonds uitgeteld op de bank en had ik echt geen energie om nog te gaan sporten of naar een feestje of verjaardag te gaan. Een jaar geleden werd er bij mij Hashimoto ontdekt. Hashimoto is een auto-immuunziekte. De schildklier wordt door het lichaam als indringer gezien en het lichaam wil de schildklier afstoten. Het komt voornamelijk voor bij vrouwen. Als je Hashimoto hebt zijn de antistoffen erg hoog. Vanaf toen ben ik mijn leefstijl en voedingspatroon nog meer gaan omgooien. Nu voel ik me weer veel fitter en energieker en mijn huid ziet er ook veel beter uit. Mijn haren zijn ook niet meer zo dun en zijn veel voller geworden. Tevens zijn de antistoffen tegen de schildklier enorm verlaagd. En ik sport weer 3 keer in de week en feestjes en verjaardagen hoef ik niet meer over te slaan. Ik voel me weer fit en gezond!

Als jij ook je levensstijl wil veranderen maar niet exact weet hoe, heb ik hier een paar goede tips hoe je dat aanpakt!

 • Eet 3 à 4 goede maaltijden per dag. Soms wordt ook 6 geadviseerd maar 4 is beter ivm het groeihormoon wat dan beter tot zijn recht komt. Een goede maaltijd bevat gezonde vetten, wat koolhydraten, eiwitten en groenten/fruit.
 • Gezonde vetten zijn: avocado, ghee of kokosvet, olijfolie of biologische roomboter. Wees niet bang voor een te hoog cholesterol, want van cholesterol worden je hormonen gemaakt. Cholesterol is dus niet slecht en goed voor je!
 • Een te veel aan koolhydraten zien mensen vaak als dikmaker. Deze worden dan ook vaak weggelaten. Te denken aan o.a. het eiwitdieet. Als je bv iedere maaltijd voornamelijk alleen maar koolhydraten eet, zit je zeker te hoog in de consumptie van koolhydraten. Je moet het dus een beetje verdelen over de maaltijden, en niet te veel koolhydraten nemen in verhouding met de vetten en de eiwitten. Koolhydraten moet je ook zeker niet in zijn geheel weglaten, want je zorgt met een te weinig aan koolhydraten voor een trage schildlierwerking. En eenmaal een vertraagde schildklier stelt deze zich niet opnieuw in naar een snelle schildklier. Ben jij er achter gekomen dat jouw schildklier ook vertraagd is? Dan kan ik je zeker helpen. Neem contact met mij op en dan leg ik je er alles over uit tijdens een consult.
 • Eiwitten kunnen o.a. zijn vlees/vis/kip en schaaldieren of wild. Maar eiwitten kun je ook binnenkrijgen in een shake bv voor na het sporten, ook bevatten noten veel eiwitten en peulvruchten, eieren en geitenkaas bijvoorbeeld. Als je wilt weten hoeveel je exact moet binnen krijgen om een gespierd lichaam te hebben is daar een rekensom voor. Deze som wordt dan ook vaak gebruikt binnen de fitness branche.
 • Voor de groenten is het in principe zo dat alle soorten groenten gegeten kunnen worden. Pas wel op als je problemen hebt met je schildklier, dan is het verstandig dat je koolsoorten goed doorkookt. Ivm met een stof die in de rauwe kool zit en die de schildklier kan vertragen. Tevens oppassen in het algemeen met spinazie. Ivm de nitraat die omgezet wordt in nitriet. Dus niet 2 keer de spinazie verwarmen. Biologische groenten, dat zijn onbespoten, onbewerkte groenten en op volle grond gekweekt, die hebben zeker de voorkeur.
 • Omdat veel mensen niet eens weten dat ze geen gluten en/of lactose verdragen, en daarmee hun darmen beschadigen is het raadzaam geen gluten en/of lactose te eten. Darmen zijn erg belangrijk. En worden beschouwd als ‘tweede hersenen’. Als je darmen niet gezond zijn is het wachten tot er klachten op gaan treden. Je gezondheid komt in gevaar. Tevens is het niet nodig om als volwassene melk te drinken. Je botten worden er alleen maar brozer van. De meeste botontkalking is bij mensen uit Nederland door hoge consumptie aan melkproducten. Een koe zoogt zijn kalf toch ook niet zijn leven lang?

Gezonde groet,

Ellen

Wil je meer informatie over hoe je leefstijl kunt veranderen, of een persoonlijke analyse van je hormoonhuishouding met persoonlijke begeleiding om je weer energiek, fit en slank te voelen? Neem dan eens contact met mij op!

2 Comments

 1. Ester Olbach schreef:

  Goedemorgen,

  Ik ben een week of 8 geleden begonnen met een koolhydraatarm dieet. Dit ging best oké in het begin, het was warm en dan is alleen maar sla niet erg.
  Griekse yoghurt smaakt heerlijk en Facebook staat vol met recepten. (Best bewerkelijk, veel nieuwe ingrediënten maar als het moeilijk wordt kook ik dat wel…)
  Ik ben 6,5 kilo en 14 centimeter kwijt.
  Fijn!
  Maar, ik ben nu mijn knop kwijt en mis een appel en ander fruit, af en toe een boterham, en hoe moet dat in de winter?
  Mijn zoon (6) en ik zijn dol op stamppot…
  Toch zou ik voor een gezond bmi nog wel 25 kilo af moeten vallen…
  Ik hoor graag van u.
  Vriendelijke groet, Ester Olbach
  0648345512
  E.olbach@gmail.com

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo Ester,
   Dank voor je bericht! Helaas zijn diëten niet altijd goed en maak je er vaak meer mee stuk dan dat je denkt. Je schildklier zal vertragen en deze wordt niet meer automatisch sneller. Er komen veel mensen (vooral vrouwen) naar mij die heel veel gelijnd hebben. En bijna niets meer kunnen eten omdat ze er stomweg van aankomen. Dit komt door de vertraagde schildklier. Ook zorgt het vaak voor meer andere vage klachten en wordt het van kwaad tot erger. Ik zou je het advies willen geven om je hormonen in balans te brengen. Zodat je nooit meer hoeft te lijnen maar wel een goed figuur hebt. En daarnaast ook nog eens een gezond mens wordt en blijft. Wil je hier meer info over stuur dan een email naar info@ellentiben.nl Gezonde groet, Ellen Tiben