Hoe het (ooit) begon: Hashimoto – sluipziekte
20 november 2014
AGE’s
1 februari 2015

Nog 24 dagen en dan is het alweer Kerstmis. Het seizoen van de verwennerijen staat weer voor de deur. Maar we willen er na de feestelijkheden van deze maand nog steeds goed uitzien. Hoe doe je dat? 

De meeste mensen houden zich zelf voor de gek als het om hun overgewicht gaat en eetgewoonten.

Het alarm gaat meestal ieder jaar weer af op 1 januari met allerlei Nieuwjaarsbeloften en nieuwe uitdagingen die ze aan willen gaan. Deze keer gaat het me lukken, en deze keer val ik echt kilo’s af. Want ik begin op 1 januari! Een nieuw jaar een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Dus het moet gaan lukken. Maar heel vaak is het te laat en eigenlijk al gedoemd om weer te mislukken… dan maar beginnen in februari?! Klinkt je dat bekend in de oren?

En weet je waarom het meestal niet lukt?

Omdat diëten nooit gaan werken op de lange termijn. Een dieet werkt op discipline van jou. Dus hoe lang jij het volhoudt en hoe lang jij je alles blijft ontzeggen. Daarvoor is wilskracht nodig. Daarbij komt dat je je vaak alles ontzegt wat je lekker vindt. Alles wat je je ontzegt, blijft door je hoofd spelen. Gegarandeerd. Dus je denkt meer aan de dingen die je niet mag in plaats van de dingen die je wel mag. Dat duiveltje blijft hoe dan ook op je schouder, tot dat ene zwakke moment is bereikt. En je uiteindelijk toch toe zegt. Vaak is het dan te laat of je gaat overstag met het feit dat je tegen jezelf zegt, nu is het toch al mis gegaan, dus kan ik alles wel mis laten gaan, dat maakt dan ook niet meer uit. Dat is een psychologisch spelletje dat je met je zelf aan gaat dat gedoemd is te mislukken.

Automatisch kom je op den duur ook terecht in het welbekende jojo-effect of weer een nieuw trendy dieet. Daarnaast is het ook zeker niet gezond om voor langere tijd minder calorieën tot je te nemen dan dat je nodig hebt

. En zeker is het niet aan te raden om alleen maar eiwitten te gaan eten (de welbekende eiwit diëten). Voordeel is wel dat het snel gaat, maar je wil niet weten wat je je lichaam hiermee aan doet. En welke schade je hiermee op de lange termijn aan kunt richten. Want één van de allerbelangrijkste organen in ons lichaam maak je er mee stuk. Namelijk de schildklier. Deze zal door te weinig calorieën en koolhydraten gaan vertragen. En een eenmaal vertraagde schildklier kan niet automatisch weer sneller gaan werken. Kortom, je merkt op den duur, aangekomen bij dieet nummer 7, dat je nog meer je best moet doen om af te vallen. Dus je gaat nog minder eten. En je schildklier vertraagt nog meer. Je komt in een vicieuze cirkel terecht.

Ik ontmoet veel vrouwen die naar me toe komen en om hulp vragen omdat ze niet meer af kunnen vallen.

Het eerste wat me opvalt is dat ze allemaal een ellenlange dieet geschiedenis hebben. Alle diëten die er zijn hebben ze gedaan. Dan is het voor mij makkelijk om hun te helpen. Vaak zijn ze dan ook blij dat ze hun hormonen weer in balans hebben gekregen en ze weer af kunnen vallen na tijdje, en van hun overtollige kilo’s af zijn. Ik zeg altijd, ‘Voeding is je medicijn’, je wilt (niet) weten wat een goede voeding allemaal met de mens doet en kan doen! In ons eten zit gewoon het medicijn voor de kwaal! Zo heeft de natuur het ooit bedacht! Knap he!

Gezonde groet,
Ellen Tiben

PS: Wil je van 2015 het jaar maken dat je ECHT gaat afvallen? Maak dan een afspraak voor persoonlijke begeleiding door mij en geniet van het gemak van 3 maanden lang weekmenu’s door mij samengesteld volgens De Hormoonfactor. Zo hoef je je niet druk te maken over wat je nu weer moet verzinnen voor het eten en eet je gegarandeerd goed en gezond! Voor meer informatie: stuur een e-mail naar info@ellentiben.nl of nog sneller: bel me op  06-27 27 64 80.

Comments are closed.