Superfoods! Wat zijn dat?
16 juli 2014
PMS (het premenstrueel syndroom) hoe kom je er van af?
1 augustus 2014

Ellen Tiben als gastspreekster bij “Vrouwen ontmoeten Vrouwen” Bernheze

Gastspreekster ‘Ellen Tiben’

In juni was Ellen Tiben, Hashimoto & Schildklier expert, gastspreekster op het evenement ‘Vrouwen-ontmoeten-Vrouwen’ te Bernheze (Noord-Brabant).
“Lijf, gezondheid en styling” van VOV Bernheze, “Vrouwen Ontmoeten Vrouwen”. Ze gaf goede en leuke tips met goede adviezen over voeding en lifestyle, en hoe je aan symptomen kunt herkennen welke hormonale disbalans(en) er kunnen spelen.

Superfoods

Ook kwamen de bekende ‘Superfoods’ aan bod. Ellen gaf uitleg over wat nu exact superfoods zijn. Tegenwoordig slingert je deze term dan ook vaak om de oren. Je komt ze dan ook overal tegen. Kortom, omdat mensen nu ook steeds bewuster worden van en over voeding.  In speciaalzaken maar ook steeds vaker in de grote supermarkten, zijn superfoods verkrijgbaar. Superfoods zijn natuurlijke voedingsmiddelen die buitengewone hoeveelheden voedingsstoffen bevatten. De meeste gezonde voedingsmiddelen hebben twee of drie bijzondere eigenschappen die goed voor de gezondheid zijn, superfoods bevatten vaak twaalf of meer bijzondere eigenschappen. Kenmerkend en uniek aan superfoods is, dat deze voedingsmiddelen enorm rijk zijn aan mineralen, vitaminen, aminozuren en antioxidanten.

 

Eten volgens ‘De Hormoonfactor’ visie

Voeding is belangrijk. Je bent wat je eet. Daarom mijden we zoveel mogelijk bewerkt voedsel, omdat we gewoonweg gezond willen blijven. Al die toevoegingen maken ons mensen ziek op den duur. En verstoren onze hormoonbalans. En onze hormonen bepalen nu eenmaal alles in ons lichaam. Als deze niet in balans zijn, krijgen we te kampen met ziekte, overgewicht, gedragsstoornissen, en zelfs het wel of niet gaan en willen sporten. En al gauw ben je in gevecht met je hormonen, en een gevecht tegen je hormonen, dat win je helaas nooit! Tijdens deze bijeenkomst werd er een goede lunch verzorgt met de basisprincipes van voeding volgens ‘De Hormoonfactor’.

 

Hormonale disbalansen

Overgewicht maar ook immuunziekten en andere vage kwalen nemen toe in deze tijd. Iets waarmee je vaak niet verder komt bij de huisarts, omdat men het grotendeels ook niet weet wat de oorzaak is van de klacht. En dan krijgt men weer medicatie mee naar huis (die vaak onnodig is en de oorzaak niet weg neemt). Maar de oorzaak ligt grotendeels in onze voeding. Hoe we eten, en wat voor voedsel het is. Is het bewerkt en bevat het E-nummers (lees ook blog over E621) en andere chemische toevoegingen? En de hormonale balans, is deze verstoord? Vaak wel, en wat betekent dat dan, en hoe krijg ik mijn hormoonbalans weer in balans? Op tal van dit soort vragen gaf Ellen antwoord tijdens haar lezing. Ze gaf logische antwoorden, want er is altijd een oorzaak voor een bepaalde klacht of kwaal. Luister naar je lichaam, symptomen geven vaak al meer aan dan bloedonderzoeken.

Tot slot (VOV Bernheze)

Nadat alle sprekers gesproken hadden, was er de mogelijkheid om vragen van persoonlijke aard te stellen. Iedereen kon even met Ellen praten die daar uitgebreid de tijd voor nam, en ook veel over bepaalde producten en over voedingsgerelateerde vragen vertelde. Kortom, een geslaagde middag waarin veel vrouwen ook nog eens veel wijzer en bewuster zijn geworden, op hormonaal- en voedingsgebied!

 

Mocht je nu ook geïnteresseerd zijn om Ellen Tiben als gastspreekster te vragen op een evenement, of wil je weten waar ze de volgende keer spreekt? Of wil je je levensstijl voorgoed veranderen, of kamp je met vage klachten? Stuur dan een e-mail naar: info@ellentiben.nl of KLIK HIER voor meer informatie over haar werkwijze.

Comments are closed.