Angelique (49) volgde het ‘Gezond NU’ programma van Ellen Tiben, Hashimoto & Schildklier Expert
20 mei 2015Mark Schadenberg gaat als een speer
2 mei 2016Gezond snoepen? Het kan en mag ook binnen een Healthy Lifestyle!
Naast jouw gezonde leefstijl mag je natuurlijk ook af en toe iets healthy’s snoepen. Zeker nu de Sint en zijn Pieten weer voor de deur staan is dit recept zeker een aanrader. Ik gaf hem als tip aan een van mijn cliënten Claudia Schoemacher- van Zweden. Snoep lekker van deze heerlijke gevulde speculaaskoek en maak hem net zoals Claudia Schoemacher- van Zweden in een mum van tijd klaar!
Het recept
voor 4 tot 6 personen
Benodigdheden:
- 150 gram witte ongezouten, ongebrande amandelen
(evt 1 nachtje weken en vervolgens goed afspoelen) - 250 gram ongezouten, ongebrande cashewnoten
- 6 ontpitte dadels
- 2 el kokossnippers
- 40 gram koek & speculaaskruiden
- rauwe (eucalyptus) honing
- ½ tl vanille
- 1½ el gesmolten kokosolie
Bereidingswijze:
De bodem en de bovenkant
- Maal in een keukenmachine de cashewnoten helemaal fijn
- Voeg daar vervolgens de speculaaskruiden bij
- Knip de dadels in kleine stukjes en voeg deze ook toe
- Als alles fijngemalen is, schep je er 2 el honing bij
- Kneed het deeg tot een dikke bal
(als het nog niet goed plakt kun je nog een beetje honing toevoegen) - Neem de helft van het deeg en druk deze een ½ cm dik op de bodem van een taartvorm of ovenschaal
De vulling
- Maal de afgespoelde amandelen fijn (ze hoeven niet helemaal droog in de machine
- Voeg de vanille en kokos toe en vervolgens de gesmolten kokosolie met 2el honing
- Spreid dit mengsel uit bovenop de onderste laag
- Gebruik daarna de rest van het deeg om de bovenkant mee te bedekken