Lipoedeem, wat is het en wat kan je er aan doen?
1 november 2014
Eindelijk BLIJVEND afvallen in 2015?
29 november 2014

Hoe het (ooit) begon: Hashimoto – sluipziekte

Op deze foto zijn duidelijk de begin kenmerken van Hashimoto te zien. Eerst was ik heel erg moe, ik kon de hele dag wel slapen, en ‘s avonds kreeg ik het echt niet meer voor elkaar om ergens nog naar toe te gaan.

Rond deze tijd begon mijn gewicht ook langzaam maar meer en meer te worden. Zonder enige reden kwam ik steeds meer aan. Te zien op foto 1. (Dit was in 2004). Dit is ook wel het beginstadium van Hashimoto.

Ik zat totaal niet meer lekker in mijn vel, en ik kreeg geen gehoor bij de huisarts of welke arts dan ook. Omdat ik als kind al astma had, kreeg ik wel een nieuw soort pufje mee, met daarin prednison. Dat zette ook aan in mijn gewicht, en ik kreeg ook zomaar blauwe plekken. Dood en doodmoe was ik.

Jaren voelde ik me niet goed. Slecht slapen, depressief, ongecontroleerde gewichtstoename, intoleranties, haaruitval en ga zo maar door, ik ging door een hel en uiteindelijk in 2009 ben ik nadat ik toch bij niemand terecht kon voor hulp, zelf maar op zoektocht gegaan naar de oplossing. Het was een lange weg, maar uiteindelijk ben ik er achter gekomen wat er met me aan de hand was.

En zie hier het resultaat, foto 2. Dit is in 2014. De Hashimoto is onder controle en ik heb mijn energie weer terug. Ik zit lekker in mijn vel en heb me nog nooit zo goed gevoeld! Ik zou nooit meer anders willen!

Inmiddels ben ik expert geworden in het begeleiden en helpen van cliënten met Hashimoto-thryreoïditis een auto-immuunziekte.

Wil je meer informatie over hoe je leefstijl kunt veranderen, of een persoonlijke analyse van je hormoonhuishouding met persoonlijke begeleiding om je weer energiek, fit en slank te voelen? Neem dan eens contact mij op!

Comments are closed.