De connectie tussen Candida en Hashimoto
3 februari 2017

Infecties & Hashimoto

Moleculaire nabootsing – Een auto-immuun theorie

Moleculaire nabootsing is de theorie dat bacteriële cellen of andere microbiële “triggers” een gelijkaardige verschijning hebben aan de cellen die deel uitmaken van onze fysiologie of “zelf” antigenen.

Wanneer een infectie optreedt, worden deze besmettelijke cellen als “uitheems” herkent. Dit is echt geweldig voor het wegwerken van infecties, maar soms richt het immuunsysteem op eiwitten in de besmettelijke cellen die lijken op onze eigen cellen. Hierdoor gebeurt onbedoeld een kruisreactie met ons “zelf” antigenen, dus uiteindelijk onze eigen cellen. Door dit misverstand wordt verondersteld het begin van auto-immuniteit te veroorzaken.

Een voorbeeld is Streptococcus pyogenes. Dit is de bacterie die keelontsteking veroorzaakt. In sommige gevallen, vooral wanneer de infectie niet wordt behandeld binnen twee tot drie weken met antibiotica, zal het immuunsysteem een aanval tegen Streptococcus bacteriën beginnen.

Helaas, een component van de celwand van bacteriën lijkt op die van de menselijke hartkleppen. En hierdoor resulteert dat het immuunsysteem de menselijke hartkleppen aanvallen door de kruireactie. Deze reactie is bekend als reumatische koorts en kan dodelijk zijn en vaak zijn hartklep transplantaties noodzakelijk.

Welke bacteriën zijn geassocieerd met het uitlokken van Hashimoto?

Een aantal van bacteriële infecties is betrokken bij het ontstaan ​​van auto-immune thryreoïditis, zoals Helicobacter pylori (dezelfde bacteriën die zweren veroorzaakt), Borrelia burgdorferi (geassocieerd met de ziekte van Lyme) en Yersinia enterocolitica.

Antilichamen tegen Yersinia (met vermelding van blootstelling) bij mensen met Hashimoto’s werden veertien keer vaker gevonden dan bij mensen zonder Hashimoto. Yersinia membranen bevatten een plaats die TSH bindt, waardoor het een uitstekende hoofdverdachte is gebaseerd op de moleculaire nabootsing theorie. Besmetting met deze bacterie kunnen antilichamen induceren die tegen plaatsen die TSH receptoren herkennen en stimuleren, zoals de schildklier peroxidase enzym of thyroglobuline.

Mensen kunnen een Yersinia enterocolitica infectie krijgen van besmet vlees, gevogelte, zuivel en zeevruchten (vooral oesters).

Testen

Artsen kunnen bloedonderzoek, ontlasting antigenen analyse of ademtests voor Helicobacter pylori doen. Borrelia is beschikbaar als een bloedtest, terwijl aanwezigheid van Yersinia kan worden getest door een uitgebreide ontlasting analyse.

Behandeling van infecties

Nieuwe auto-immuun theorieën hebben vastgesteld dat wanneer het antigeen (trigger) wordt verwijderd, de antilichaamproductie verdwijnt en de onschuldige van ons lichaam (in het geval van Hashimoto, de TPO enzym) niet langer een doelwit is.

Bij infecties, nadat de infectie wordt verwijderd, is de TPO niet langer een trigger zodra het immuunsysteem herkent dat de infectie is verdwenen. Aldus kan de behandeling van infecties helpen met Hashimoto genezen. In andere gevallen kan de infectie verdwijnen en het immuunsysteem kan een herstart nodig hebben.

Antibiotica voor auto-immuunziekten?

Sommige mensen hebben een normalisering van de schildklier peroxidase antilichamen na het antibioticum doxycycline gerapporteerd, die effectief is voor Yersinia enterocolitica en Borellia burgdorferi alsook andere bacteriën.

Werk samen met uw arts om op infecties te testen en gebruik antibiotica oordeelkundig, omdat ze ongelooflijk gevaarlijk kunnen zijn bij onjuist gebruik en kan leiden tot een multi-medicijn resistentie, een eliminatie van de gunstige bacteriële flora en tal bijwerkingen. Er is een veelheid van verschillende antibiotica, elk op een andere groep bacteriën gericht en elk met hun eigen reeks bijwerkingen. Blindelings nemen van antibiotica zonder de oorzaak van de infectie te weten kan uiteindelijk, per ongeluk, gunstige bacteriën vernietigen en het achterlaten van pathogene en opportunistische bacteriën.

Zorg ervoor om aan te vullen met probiotica tijdens het nemen van antibiotica, maar op verschillende tijdstippen gedurende de dag zodat de gunstige bacteriën in de probiotica niet worden gedood door de antibiotica. Werk samen met uw apotheker om de halfwaardetijd van antibiotica uit te vinden en een optimale tijd om probiotica te nemen.

Behandelingen voor Helicobacter Pylori

H pylori is een hardnekkige infectie. Standaard medische behandelingen voor Helicobacter pylori omvatten:

 • Drievoudig therapie: Twee antibiotica: amoxicilline of Metronidazol plus Claritromycine met een protonpompremmer (Terwijl alleen protonpompremmers ons meer vatbaar maken voor H. pylori, maar als ze in synergie met antibiotica werken vermindert het H. pylori)
 • Viervoudig therapie: Pepto Bismol + tetracycline + metronidazol + protonpompremmer
 • Natuurlijke stoffen die kunnen helpen overwinnen Infecties
 • Probiotica en gefermenteerde voedingsmiddelen zoals lacto-gefermenteerde zuurkool
 • Extra vierge kokosolie
 • Hele teentjes knoflook
 • Gefermenteerde voedingsmiddelen
 • Glycyrrhizin (drop)
 • Quercetine
 • N-acetylcysteïne
 • Co-enzym Q10
 • Kurkuma
 • Oregano-olie
 • Aloë Vera sap
 • Mastiekgom

Let op: Niet iedereen zal positief testen voor één van deze infecties, Doxycycline of de natuurlijke stoffen zal niet iedereen helpen, ze zijn slechts een paar van de dingen die de oorzaak van Hashimoto zou kunnen zijn. Er zijn vele andere triggers.

Wil je meer weten over hoe voeding jou kan helpen met jouw Hashimoto?

Ik kan je hierbij helpen, omdat ik als geen ander weet hoe het is om deze problemen te hebben. En ik kan je daarom alle handvatten, tips en trucs geven. Zie het als een soort van mini-cursus voor heel jouw leven waar je echt iets aan hebt. Nooit meer zoeken naar de oplossing, maar alles (het hele traject) in hapklare brokken voor jou.

Kies het pakket hieronder. Speciaal voor mensen met o.a. Hashimoto!

€ 295,00

(incl. BTW)

Comments are closed.