Vraag! Geloof jij alles wat de media zegt? Zonder dat je zelf iets hebt onderzocht of geprobeerd hebt?
15 juli 2014

LDN (Low Dose Naltrexone) Goedkoop en effectief medicijn?!

LDN is op dit moment een zeer populair middel. De betekenis van de afkorting LDN is ook wel Low Dose Naltrexone. LDN is een medicijn dat het immuunsysteem en de groei van de cellen weer in balans brengt. Daarmee kan het lichaam zelf weer zorgen dat het kan herstellen van ziekte of disbalansen.

Wanneer LDN?

Cliënten met o.a. auto-immuunziekten, zoals bv. Hashimoto, die bij mij in de praktijk komen raad ik zeker LDN aan. LDN kan via mij verkregen worden. Ik raad LDN aan alleen als het ook echt werkzaam kan zijn bij de client en als het echt nodig is. Want LDN werkt niet altijd. En vaak is er met de juiste voeding al heel veel op te lossen. Bij een bepaalde schimmelinfectie werkt het middel helaas niet. En er kan nog een andere oorzaak zijn waardoor het middel niet werkzaam is. Om zeker te weten dat het middel bij de cliënt werkt, wordt door mij eerst een uitgebreide hormonale anamnese vooraf afgenomen. Zodat het zeker is dat het middel aanslaat. LDN werkt normaliter niet meteen. Meestal wordt het effect waargenomen na een paar weken. Geduld is dan zeker een schone zaak en wordt beloond. Want de resultaten kunnen dan ook goed maar zeker fenomenaal zijn. Enkele succes verhalen zijn hiervan terug te lezen op mijn website www.ellentiben.nl. Hierin kunt u lezen hoe het leven van meerdere mensen totaal en vooral in positieve zin, is veranderd door o.a. het gebruik van LDN.

De werking van LDN

Hoe werkt LDN nu exact? LDN creëert als het ware een kleine blokkade tussen de prikkel van zenuw naar hersenen. Als je pijn ervaart, zoals het branden van een vinger, gaat er door de zenuw een prikkel naar de hersenen dat er pijn is aan je vinger. LDN zorgt dat deze pijnprikkel niet doorgestuurd kan worden naar de hersenen dmv een blokkade. LDN gaat als het ware als een dam (zoals bevers die bouwen in het water, zodat het water er niet meer langs kan) zitten in het midden van de zenuw, zodat de pijnprikkel er niet meer langs kan. Je hersenen krijgen dan ook geen seintje meer dat er ergens pijn is. En dit zorgt er voor dat je lichaam geen pijn meer ervaart, en gewoon zijn functies kan blijven uitoefenen zoals het bedoeld is. Want het krijgt het seintje dat alles in orde is. En we weten; “een lichaam dat in orde is, functioneert gewoon goed!”

De goede resultaten van LDN

Een mooi resultaat van LDN is dat je er je energie en je leven er weer mee terug kunt krijgen. Een mooi voorbeeld daarvan is van een van mijn cliënten die bij in de praktijk kwam. Ze gaf aan dat ze eigenlijk geen leven meer had. Ze was een jonge meid 24 jaar, en ze leefde als het ware als een kasplantje. Geen sociaal leven, en alleen maar moe en kon niets volbrengen de hele dag, ze werkte ook niet meer. In het ziekenhuis hadden ze haar werkelijk een tas vol met medicatie gegeven voor reuma, artritis, hartkloppingen en schildklierklachten en nog veel meer. En ze knapte er geenszins van op. Ze voelde zich alleen maar slechter worden en ook niet echt geholpen door het ziekenhuis. Tevens was haar schildklier niet goed getest en waren er geen uitgebreide onderzoeken gedaan. Ze kreeg medicatie voor haar hart voor een man van 80 jaar met zware hartproblemen. Het was helemaal niet nodig! Al die medicatie! Door haar voeding aan te pakken, en haar schildklier goed te testen, heeft ze langzaam alle medicatie afgebouwd. Daarnaast kreeg ze LDN en de nodige bio identieke hormonen voor haar schildklier, ze knapte helemaal op! Ze leefde weer! Kreeg haar energie en vitaliteit en haar sociale leven weer terug! Wat was ze blij en dankbaar!

Denk jij ook dat LDN iets voor jou zou kunnen betekenen? Dan heb ik hier zeker een paar goede tips voor je!

 • Doe de volgende schimmeltest om te kijken of LDN werkzaam kan zijn bij jou
  http://www.lilith.demon.nl/div/candida-test.html
 • LDN ononderbroken blijven nemen
  LDN kan in pilvorm of opgelost in zuiver water worden ingenomen. Je neemt dan een lege injectiespuit zonder naald en zuigt nadat je de oplossing goed hebt geschud, de aanbevolen hoeveelheid op. Je doet dit in een drinkglas met een beetje water en neemt het in. Je bewaart de oplossing in de koelkast. Let wel op dat je het niet één dag vergeet. Anders kun je helaas weer overnieuw beginnen en is de werking niet meer gegarandeerd.
 • LDN en het endor- en exorfinen systeem
  Helaas kan het voorkomen dat je darmen niet goed functioneren. Onderdeel hiervan is het endorfinen en exorfinen systeem. Dan kan het ook zijn dat LDN bij jou niet werkzaam is. Om het wel te kunnen verdragen, is het eerst noodzaak je darmen weer in orde te krijgen.
 • Levendige dromen
  Het kan zijn dat je levendige dromen ervaart bij het gebruik van LDN. Dit is het enige nadeel van dit middel.

Wil je meer informatie over LDN, of een persoonlijke analyse van je hormoonhuishouding met persoonlijke begeleiding om je weer energiek, fit en slank te voelen? Neem dan eens contact met mij op!

32 Comments

 1. Aad van Vliet schreef:

  hoi Ellen, je schrijft dat LDN niet bij iedereen werkt. Is dat een feit of is er dan een onderliggende oorzaak, zoals oestrogeen, candida, weinig gevoelige receptoren?

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo Aad,

   Er is dan inderdaad een onderliggend probleem, met name een darmprobleem. Maar als dit aan het licht komt, is het wel weer op te lossen.

   Gezonde groet,
   Ellen Tiben

 2. Buytaert joke schreef:

  Heb chtonische pijn door rugproblemen en vooral veel pijn in de voeten doordat mijn kraakbeen verdwijnd tussen al mijn gewrichten heb reeds inspuitingen gehad met ealironzuur maar heb er geen baat bij.zou dit product iets voor mij zijn?
  Groetjes,
  Joke.

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo Joke,

   We zouden eerst eens kunnen kijken wat er exact aan de hand is. Aangezien je aangeeft dat je kraakbeen (zomaar) verdwijnt, lijkt mij dit niet echt normaal. Is er een diagnose gesteld? LDN kan bij veel mensen baat hebben, inderdaad wellicht ook in jouw geval. Maar dan moeten we eerst kijken wat de hormonale disbalans en eventuele diagnose is. Gezonde groet, Ellen Tiben

 3. Kathy Herman schreef:

  Ik heb ms (ppms) en lees lovende commentaren over het gebruik van LDN. Mocht het kunnen helpen, wil ik het graag proberen?
  Dat darmprobleem zou voor mij een bijkomend voordeel kunnen zijn, omdat ik, sinds mijn gal verwijderd werd, last heb van diaree.

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo Katy,

   LDN zou inderdaad kunnen helpen, maar een darmprobleem als bijkomend voordeel begrijp ik niet helemaal uit uw verhaal. De darmen zijn juist erg belangrijk. En het goed functioneren van de darmen is essentieel! Een niet goed functionerende darm (ook wel leaky-gut, lees ook mij blog) zorgt juist voor veer problemen voor de gezondheid van de mens. De darmen zijn als het ware onze 2e hersenen. Het is dus ook aan te raden de darmen weer geheel in balans te krijgen. Helaas halen artsen vaak veel te snel een galblaas weg, terwijl er bij galstenen een middel is die de stenen kan vergruizen. Dit is vaak erg jammer, doordat patiënten die een galblaas verwijdering hebben gehad, vaak naderhand vele problemen krijgen, o.a. met de vertering. Gezonde groet, Ellen Tiben

 4. Eva schreef:

  Beste Ellen,
  Ik zou graag meer informatie willen over het egbruik van LDN als anti-allergie medicijn. Is dat mogelijk? Stel dat ik het medicijn voor enkele maanden zou willen proberen, kan dat dan? Wat zou dat kosten? Ik hoor het graag!

  Met vriendelijke groet, Eva Vijselaar

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo Eva,
   Bedankt voor uw reactie. LDN moet men niet zien om als anti-allergie medicatie in te nemen. Een te lang gebruik van LDN is ook niet goed. Er moet weloverwogen mee omgesprongen worden met dit middel. Als u meer informatie wilt kunt u mij het beste even een pb sturen. Dat kan naar info@ellentiben.nl
   Gezonde groet,
   Ellen Tiben

 5. mariz voesenek schreef:

  Ik heb fibro en mijn huisarts wil geen ldn voorschrijven, ik heb mezelf al erg opgeknapt omdat sport en voeding mijn vak zijn, maar beter kan natuurlijk altijd. Momenteel slik ik cymbalta wat wel erg helpt tegen de pijn in mijn nek, schouders en bovenrug!

  MVG

  Mariz Voesenek

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo Mariz, Bedankt voor je bericht. Je kunt veel bereiken met een gezonde voeding. Ik kan je tevens wel helpen met een adres waar ze LDN voorschrijven. Mocht je meer informatie willen kan je me altijd een pb sturen: info@ellentiben.nl

 6. joan de bruin schreef:

  ben een vrouw van 52 en heb al lange tijd RA 14 jaar.
  ik gebruik al die tijd mtx en de rest. Kun je me iets meer vertellen over LDN en of het ook werkt tegen ontstekingen.
  Groet,
  Joan

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo Joan, Bedankt voor je bericht. Is er veel stress in je leven? Ontstekingen komen namelijk voort vaak uit een te laag gehalte aan cortisol. En dit heeft allemaal met je bijnieren te maken. Eigenlijk zouden we dan ook het beste tijdens een consult de oorzaak van jouw klachten moeten achterhalen. Daarbij kan ik je helpen mocht dat nodig zijn aan LDN. Je kunt voor meer info of een consult het beste even een e-mail sturen naar info@ellentiben.nl Gezonde groet, Ellen Tiben

 7. jolande hermans schreef:

  hoi,

  ik heb fibromyalgie en nu las ik dat LDN daar ook effectief voor kan zijn?
  mijn huisarts kent t niet, ik heb gevraagd of hij zich hierin wil verdiepen, ik heb al vanalles geprobeerd maar niks daarvan geeft echt resultaat, ik gebruik nu alleen 3x daags tramadol 50mg, hoe sta jij hier tegenover?

  groetjes Jolande

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo Jolande, Bedankt voor uw email. Het kan inderdaad kloppen dat uw huisarts hier niets van weet en het ook niet voor u voor wil schrijven voor uw fibromyalgie. Het wordt namelijk vooral ingezet binnen de verslavingszorg en velen weten niet dat het bij andere klachten mbt het immuunsysteem ook voordelen kan geven. Als u wilt kan ik u er meer over vertellen. Stuurt u mij dan even een persoonlijke email. Dan kunt u het ook nog even goed nalezen allemaal. Email: info@ellentiben.nl Gezonde groet, Ellen Tiben

 8. Michelle schreef:

  Dag Ellen,

  Ik heb al meer dan 10 jaar de diagnose fibromyalgie en hypermobiliteitssyndroom. Doordat mijn huisarts LDN niet kent wil ze het ook niet voorschrijven. Andere schadelijke medicatie schrijft ze wel voor omdat ze dat wel kent, maar helaas geeft dat niet het gewenste resultaat. Weet jij misschien hoe ik toch aan LDN kan geraken?

  Groetjes,

  Michelle

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo Michelle, Bedankt voor je e-mail! Je kunt zeker via mij aan LDN geraken. Tevens kunnen we kijken naar je klachten waar je het voor in wilt zetten. En of LDN echt kan helpen daar bij. Mocht je hier meer info over willen dan kan je me altijd een persoonlijke email sturen. info@ellentiben.nl En kan je alle info nog even rustig doorlezen. Gezonde groet, Ellen Tiben

 9. D. schreef:

  Hi Ellen,

  Ik weet dat ik Candida heb, miet ik daar eerst vanaf komen? Want dit lukt mij bijna niet. Ik wil namelijk geen lystatine of andere middelen nemen.
  LDN klinkt voor mij wel als muziek in de oren, gezien ik Hashimoto heb.

  Gr,
  D.

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo D.! Bedankt voor je e-mail! Het beste lijkt mij dat je eens een afspraak bij mij in plant. Dan kijken we naar je hormonale disbalans en hoe ver jouw Hashimoto gesteld is. Dan bespreken we meteen het candida probleem ook. Als je dat wilt en meer info daarover, stuur me dan gerust even een persoonlijke email. Dat doe je naar: info@ellentiben.nl Dan kan je alles ook even rustig doorlezen. Gezonde groet, Ellen Tiben

 10. Maria Straatman schreef:

  Geachte mevrouw,

  Kan ik dit bij u kopen?

  Hartelijke groet,

  Maria

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo Maria, U kunt het via mij verkrijgen inderdaad. Stuurt u dan even een e-mail naar info@ellentiben.nl Dan stuur ik u de nodige informatie toe welke u dan even rustig door kunt lezen. Gezonde groet, Ellen Tiben

 11. Ad Aalbers schreef:

  Beste mevrouw Tiben,

  Ik ben samen met mijn vriendin op zoek naar een huisarts in de orthomoleculaire geneeskunde in Amsterdam die niet onwelwillend staat tegenover het onderzoeken / voorschrijven van een recept voor LDN. De huidige huisarts geeft aan te weinig compassie te hebben met alternatieve geneeskunde om ook in geval van jarenlange pijn- en vermoeidheidsklachten de wellicht gunstige werking van LDN te overwegen. Wellicht kunt u ons aan een naam en adres of telefoonnummer helpen?

  Alvast bijzonder bedankt,

  Ad Aalbers

  • Ellen Tiben schreef:

   Beste Ad, dank voor uw bericht. Als u mij een email stuurt. Dit kan naar info@ellentiben.nl kan ik u wellicht duidelijke uitleg en meer info geven. En kunt u alles ook nog even rustig doorlezen. Gezonde groet, Ellen Tiben

 12. Mia Willemsen schreef:

  Hallo Ellen, ik ben een vrouw van 58 jaar en heb in 2012 een burn-out gehad en als gevolg daarvan chronische vermoeidheid. Ik heb m’n leven totaal omgegooit: heb psychologische hulp gehad, doe veel aan yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen. Slik nog steeds medicijnen zoals Sertraline, Rhodiola en Q 10. Toch blijft de vermoeidheid en stress. Na bijna 4 jaar ben ik nog steeds erg vermoeid. Zou LDN mij kunnen helpen?

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo Mia, Bedankt voor uw email. Het is helaas niet pil er in en klaar. En zeker niet als men niet weet wat de exacte oorzaak is. Deze moeten we achterhalen en kunnen we gelukkig ook achterhalen. Het beste is om eens een consult bij mij in te plannen. Zodat we dit in kaart kunnen brengen en je hormonale balans weer kunnen herstellen. Zodat je je snel weer energieker en beter zult voelen. Stuur dan een email naar: info@ellentiben.nl Gezonde groet, Ellen Tiben

 13. Suzanne van der Velde schreef:

  Beste Ellen,
  Werkt LDN ook goed tegen allergie? Heb dit nl gelezen op allergieplein.nl
  Graag zou ik meer informatie ontvangen over LDN en waar dit te verkrijgen is.
  Mvgr suzanne

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo Suzanne, Waarvoor wil je het inzetten? Alleen voor een allergie? Allergieën komen vaak voort uit een darm probleem. Mocht je meer info willen over LDN en het gebruik stuur dan een email naar info@ellentiben.nl Gezonde groet, Ellen Tiben

 14. Maaike schreef:

  Hallo.
  Mijn naam is maaike van oosten en ik zou graag meer informatie willen over ldn. Ik heb zelf ms. Ook bv waar ik het kan krijgen en hoe. Kan een orthomoleculair arts het voorschrijven. Kun je het levens lang blijven slikken

 15. Carla trilling schreef:

  Ik heb artrose in mijn handen. Volgens de huisarts: niets aan te doen.
  Is LDN iets voor mij? Ik heb de schimmeltest gedaan en de score was 40.

  • Ellen Tiben schreef:

   Beste Carla, dank voor uw bericht. De basis blijft natuurlijk een goede voeding. Daarbij is het belangrijk om te kijken of LDN wel geschikt is voor u. Het is namelijk niet zo ‘pil er in en klaar’. Mocht u meer info willen kunt u het beste even een e-mail sturen naar info@ellentiben.nl Gezonde groet, Ellen Tiben

 16. Irma schreef:

  Dag mevr Tiben. Is het verplicht cq noodzakelijk bij ldn een dieet te volgen? Ik gebruik het nu een week, zonder dieet en merk dat ik geen hoofdpijn meer heb, iets wat ik normaal dagelijks heb.

  • Ellen Tiben schreef:

   Beste Irma, Het is altijd aan te raden om een goede gezonde voeding te volgen. Dat is de basis. Zeker om de hormonen in balans te houden. Mocht u hier hulp bij nodig zijn kunt u altijd bij mij terecht en leert u hoe u een gezonde goede leefstijl hanteert en wat bij u past. Gezonde groet, Ellen Tiben