Hoe het (ooit) begon: Hashimoto – sluipziekte
20 november 2014
Gezonde gevulde speculaas recept!
17 november 2015

Mijn ervaring met Ellen Tiben; volgens Angelique Heijmans, 49 jaar

Mijn ervaring met Ellen Tiben – Trainer Hormoonfactor / Lifestyle Coach

Ik voelde me al een poosje niet zo fit en ik was vaak moe bij het opstaan. Daarbij komt dat ik voor mijn gevoel alsmaar zwaarder werd. En hoe ik het ook probeerde, ik viel geen gram af! Gezien mijn leeftijd, 49 jaar, ben ik gaan zoeken naar een verantwoorde manier om met mijn lichaam om te gaan. Het boek Het Hormoonbalansdieet van Ralph Moorman had ik al jaren in huis. Via zijn website ben ik in contact gekomen met Ellen Tiben.

De intake die ze deed heb ik als zeer zorgvuldig ervaren. Juist het goed doorvragen bij mijn klachten was erg prettig. Ze heeft me ook heel veel info en goede handvaten gegeven en in overleg met haar volg ik bij haar een geschikt programma wat goed bij mij past. Het VIP Programma. Dit houdt in dat ik drie maanden lang strikte begeleiding krijg van Ellen met 12 weekmenu’s, e-mail consulten en een supermarkt safari.

Ook werkt ze samen met een kliniek zodat ze alle lichamelijk klachten op gedegen wijze kan laten onderzoeken. Ze haalt echt het onderste uit de kan om je zo goed mogelijk te helpen. Na afloop van de intake zijn we een supermarktsafari gaan doen en ook daar heb ik zeer veel opgestoken.

Ik leerde o.a. verschillen tussen voedsel in glazen potten en plastic verpakkingsmateriaal. En ook verschillende soorten vetten bij de bereiding van bijvoorbeeld vlees, vis of kip. Ik leerde over Superfoods, etenswaren die uit den boze zijn (lees: suikers en verborgen suikers), het belang van het lezen van etiketten, uitleg over kraanwater, noem maar op!

Er gaat echt een wereld open. En…wat ik na een paar dagen in mijn e-mailbox ontving was een eerste weekschema. In 1 woord geweldig! Ik kan niet anders zeggen.

Ik heb nooit geweten dat je zo creatief kunt zijn met de dingen de je WEL kunt eten. De menu’s prikkelen mijn creativiteit.

Inmiddels ben ik 7 weekschema’s verder en ik zeker ben 7 kilo KWIJT: mijn weegschaal lacht naar mij en ik lach terug. Ik begin nu ook te begrijpen hoe een gezonde dagindeling er uit ziet en vooral hoe belangrijk het is om voldoende te variëren. De e-mail consulten ervaar ik ook als prettig. Ik stel mijn vraag, kom met opmerkingen en meestal heb ik binnen een paar uur een reactie!

Ik kan Ellen dan ook van harte iedereen aanraden om eens naar toe te gaan als je gezondheidsklachten hebt of gewoon af wilt vallen. Ze is echt een kei!

Ellen, super bedankt voor jouw hulp!

Groetjes,
Angelique Heijmans

Comments are closed.