Mark Schadenberg gaat als een speer
2 mei 2016
Ellen Tiben bij RTL Boulevard
18 juli 2016

Men zei; “Je komt nooit meer van Hashimoto af”.
Nu vraagt men; “Hoe heb je dat gedaan?”

Juli, 2016

Begin 2013 begon ik mijn complete aanpak van mijn Hashimoto, oftewel een chronische ontsteking van de schildklier, waarbij je schildklier te traag (hypothyroïdie) of soms helemaal niet meer werkt. Nadat ik jarenlang op een zoektocht was geweest wat nu het beste zou kunnen werken. Ik had vele artsen en therapeuten bezocht, vele opleidingen gevolgd en na veel boeken te hebben gelezen kon ik eindelijk vooruit.

Maar het mooiste is dat ik samen met een goede kliniek een complete goede aanpak voor Hashimoto heb ontwikkeld. Ik ben geen arts en dat wil ik ook niet zijn. Mijn expertise is en blijft voeding. In combinatie met artsen en therapeuten van deze kliniek zetten we een complete aanpak in, wat het beste werkt bij auto-immuunziekten als Hashimoto.

In 2013 ben ik deze aanpak in gaan zetten bij mezelf. Voeding, training, stressbeperking en de juiste suppletie en bio-identieke hormonen die voor mij van toepassing waren. Want iedereen is anders met Hashimoto. Omdat ik er al 7 jaar mee rond liep gaf ik het 4 jaar om me weer mens te voelen. Maar hoe wonderbaarlijk ook, na het 1e jaar voelde ik me al als herboren!

Mijn haren werden weer voller, mijn lichaam slanker, ik had meer energie en geen tandvleesontstekingen meer en het mooiste was mijn antistoffen gingen drastisch naar beneden. Waren de begin waarden nog zo rond de 1400 na het eerste jaar daalden ze al naar 1014 vervolgens naar 244.

Lab uitslagen

Januari 2014

nm_hashimoto_01

Februari 2016

nm_hashimoto_02

Bijna Hashimoto vrij!

Bijna in de groene zone. Op een paar waarden na dan is er geen Hashimoto meer in mijn lijf. Ik voel me nu al stukken beter en heb plenty energie. Ik kan het wel uitschreeuwen van geluk! Het kan gewoon. Als je maar weet hoe.
Mijn anti-TPO waarde is nu 68 en moet rond de 35 liggen wil het in het groene gebied zitten. (Dat er geen antistoffen meer zijn in het lichaam). Antistoffen geven namelijk aan dat er sprake is van de auto-immuunziekte Hashimoto.
Natuurlijk kwamen deze verbeterpunten niet in 1 keer. Maar beetje bij beetje zag ik de resultaten. Ik moest veel geduld hebben. Want het is niet pil er in en klaar. Deze resultaten gingen langzaam maar waren wel blijvend.

Geduld is een schone zaak

In dit hele proces naar verbetering is het nodig om veel geduld te hebben. In het reguliere circuit is men namelijk zo gewend om snel resultaat te boeken. In de zin van, symptomen (de klacht) te bestrijden, maar niet de oorzaken aan te pakken. Op het moment is dan de klacht wel weg, maar de oorzaak suddert nog door. Voordat men het weet heeft men na een tijdje voor alle vage klachten het medicijnkastje vol. Doordat de oorzaak niet is aangepakt.

Een juiste voeding heeft hier in zeker een grote rol. Velen denken dat ze gezond eten, maar vaak blijkt dit toch niet helemaal zo te zijn. Door de juiste adviezen hierin, zal men snel merken dat het lichaam hierop reageert. En er steeds meer verbeteringen in uw gezondheid plaats zal gaan vinden. Te denken aan een betere stoelgang, betere huid, minder vage klachten en meer energie.

Ik kan je hierbij helpen. Het fijne is dat ik als geen ander weet hoe het is met deze ziekte. En ik kan je daarom alle handvatten, tips en trucs geven. Zie het als een soort van mini-cursus voor heel jouw leven. Waar je echt iets aan hebt. Nooit meer zoeken naar de oplossing. Maar alles (het hele traject) in hapklare brokken voor je al klaar.

Comments are closed.