De connectie tussen Candida en de ziekte van Hashimoto
17 maart 2023
Een interview met Ellen Tiben
20 maart 2023

Men zei; Je komt nooit meer van Hashimoto af, nu vraagt men; Hoe heb je dat gedaan?

Juli, 2016

Begin 2013 begon ik mijn complete aanpak van mijn Hashimoto, oftewel een chronische ontsteking van de schildklier, waarbij je schildklier te traag (hypothyroïdie) of soms helemaal niet meer werkt. Nadat ik jarenlang op een zoektocht was geweest wat nu het beste zou kunnen werken om de ziekte de kop in te drukken. Ik had vele artsen en therapeuten al bezocht, vele opleidingen gevolgd en na veel boeken te hebben gelezen kon ik eindelijk vooruit.

Maar het mooiste is, dat ik samen met een goede kliniek, een complete goede aanpak voor de ziekte van Hashimoto heb ontwikkeld. Ik ben geen arts en dat wil ik ook niet zijn. Mijn expertise is en blijft voeding. In combinatie met artsen en therapeuten van deze kliniek zetten we een complete aanpak in, wat eigenlijk altijd het beste werkt bij auto-immuunziekten zoals Hashimoto.

In 2013 ben ik deze aanpak in gaan zetten bij mezelf. Voeding, training, stressbeperking en de juiste suppletie en bio-identieke hormonen, die voor mij van toepassing waren. Want iedereen is anders met Hashimoto. Omdat ik er al 7 jaar mee rond liep gaf ik het 4 jaar om me weer mens te voelen. Maar hoe wonderbaarlijk ook, na het 1e jaar voelde ik me al als herboren!

Mijn haren werden weer voller, mijn lichaam slanker, ik had meer energie en geen tandvleesontstekingen meer, en het mooiste was, mijn antistoffen gingen drastisch naar beneden. Waren de begin waarden nog zo rond de 1400 na het eerste jaar daalden ze al naar 1014 en vervolgens naar 244.

Bijna Hashimoto vrij!

Ik was op een gegeven moment bijna in de groene zone met betrekking tot de antistoffen. Op een paar waarden na, dan is er geen Hashimoto meer in mijn lijf. Ik voel me nu al stukken beter, en heb plenty energie. Ik kan het wel uitschreeuwen van geluk! Het kan gewoon. Als je maar weet hoe!

Mijn anti-TPO waarden zijn nu 68, en ze zouden zo rond de 35 moeten liggen, wil het in het groene gebied zitten. Antistoffen geven namelijk aan dat er sprake is van de auto-immuunziekte Hashimoto.

Natuurlijk kwamen deze verbeterpunten niet in één keer. Maar beetje bij beetje zag ik de resultaten. Ik moest veel geduld hebben. Want het is niet pil er in en klaar. Deze resultaten gingen langzaam, maar waren wel blijvend.

Geduld is een schone zaak

In dit hele proces naar verbetering, is het nodig om veel geduld te hebben. Vanuit het reguliere circuit, is men namelijk zo gewend om snel resultaat te boeken. In de zin van, symptomen (de klacht) te bestrijden, maar niet de oorzaken aan te pakken. Op het moment is dan de klacht wel weg, maar de oorzaak suddert nog door. Voordat men het weet, heeft men na een tijdje voor alle vage klachten het medicijnkastje vol. Doordat de oorzaak niet is aangepakt.

Een juiste voeding en leefstijl speelt hierbij zeker een zeer grote rol. Velen denken dat ze gezond eten, maar vaak blijkt dit toch niet helemaal zo te zijn. Door de juiste adviezen hierin, zal men snel merken dat het lichaam hierop positief reageert. En er steeds meer verbeteringen in uw gezondheid plaats zullen gaan vinden. Te denken aan een betere stoelgang, betere huid, minder vage klachten en meer energie. De klachten zullen één voor één verbeteren of zelfs weg gaan.

Omdat het voor veel mensen best lastig is hun gehele leefstijl om te gooien, is het net als bij het inschakelen van een personal trainer, handig om ook een leefstijl expert in te schakelen. Uiteraard kan Ellen Tiben, Hashimoto & Schildklier expert je hierbij uitstekend helpen. Het fijne is dat zij als geen ander weet, hoe het is om met deze ziekte om te gaan daar ze het zelfde heeft doorlopen.

Ze geeft je daarom hierin alle handvatten, tips en trucs, zet je direct op het juiste pad, wat een hele hoop zoekwerk artsen en therapeuten scheelt.

Zie het als een soort van mini-cursus voor heel jouw leven. Waar je echt iets aan hebt. Nooit meer zoeken naar de oplossing. Maar alles (het hele traject) in hapklare brokken voor jou al helemaal klaar!

Voor alle info ga je naar het  ‘Gezond NU’ traject https://www.ellentiben.nl of stuurt een e-mail naar info@ellentiben.nl

Comments are closed.