Ooit gedacht dat HEET douchen slecht voor je is?!
1 april 2015
Mijn ervaring met Ellen Tiben; volgens Angelique Heijmans, 49 jaar
20 mei 2015

Ooit geweten dat kraanwater helemaal niet goed voor je is?

Kraanwater is slecht water

Veel mensen staan er niet bij stil. Maar kraanwater is eigenlijk helemaal niet zo gezond voor ons dan dat we over het algemeen denken. We worden er mee groot gebracht dat het goed is, dat we veel water moeten drinken. Dat is verder prima, maar denk dan wel goed na welk water je het beste kunt drinken. En drink ongeveer (als je gezond water drinkt) tussen de 1,5 a 2 liter water per dag. Want kraanwater is eigenlijk helemaal niet zo gezond.

Waarom geen kraanwater?

En dat komt voornamelijk door wat er IN het kraanwater zit. In ons kraanwater zitten onder andere:

  • Zware metalen: lood, nitraat
  • Chloor
  • Reststoffen van medicijnen
  • Kalk

Het brengt door bovenstaande stoffen je hormonen uit balans. Met name de reststoffen van medicijnen. Tevens wordt chloor opgeslagen in ons lichaam omdat het lichaam deze stof niet af kan breken. Chloor wordt dan opgeslagen in onze vetcellen. Tevens vertraagd chloor onze schildklier.

Nitraat komt voort uit mest. Ons kraanwater mag als grenswaarde 50 mg bevatten per liter water.  Dan is nitraat niet schadelijk. Maar woon je in Gelderland, Oost-Brabant en Zuid-Limburg dan kan het zijn dat het nitraatgehalte hoger is dan 25mg/l.

Baby’s en kraanwater

Om een voorbeeld te geven. Baby’s die langdurig kraanwater binnen krijgen met een te hoge concentratie aan nitraat, hebben meer kans op het ‘Blue Baby-Syndroom’. De huid kleurt blauw omdat de baby een zuurstof te kort krijgt.

Reststoffen van medicijnen

Je kunt het je waarschijnlijk niet zo goed voorstellen, maar eigenlijk is het heel logisch. Onze ouderen en veel vrouwen gebruiken medicijnen zoals de anticonceptie pil en onze ouderen gebruiken hoe ouder ze worden steeds meer medicatie. Deze chemische middelen moeten door het lichaam ook weer afgebroken worden. En worden met de urine uitgescheiden. Urine komt in het toilet in ons drinkwatersysteem terecht. De waterzuiveringsinstallaties in ons land kunnen deze stoffen, ook wel hormonen genoemd, niet filteren. En zo komen deze reststoffen in ons kraanwater terecht. Om een voorbeeld te geven; zo kan het zijn dat je een te veel ‘oestrogeen’ binnen krijgt door het drinken van kraanwater. Een te veel aan ‘ oestrogeen’ zorgt weer voor de nodige disbalans in het lichaam.

Wat kun je het beste drinken?

  • Water uit glazen flessen (deze geven geen schadelijke stoffen af)
  • Water uit plastic flessen (weliswaar de 2e keuze, maar in NL zijn glazen flessen helaas slecht verkrijgbaar)
  • Kraanwater filter systeem voor thuis gebruik

Bronwater uit glazen flessen zijn een zeer goed alternatief. Echter zijn deze slecht verkrijgbaar in Nederland. Daarom is het water drinken uit plasticflessen ook beter dan het drinken van kraanwater. Let er wel op dat je plasticflessen nooit in de zon laat liggen. Bijvoorbeeld in je auto. Want bij verhitting geeft het plastic wel chemische stoffen af. Ook wel PBA’s genoemd. Die dan in je drinkwater in de fles terecht komen.

Filtersysteem voor thuisgebruik

Er bestaan filtersystemen voor kraanwater die erg in prijs verschillen. Dan denk je al gauw aan een prijs van 300 tot max. 2000 euro. Bij de duurdere categorie wordt het systeem aangelegd in je huis. Echter voor een goedkoper alternatief is er nu een filtersysteem die je zo op je aanrecht kunt zetten.  Dit is echt een aanrader. En scheelt in prijs enorm als je het gaat vergelijken met de aanschaf van flessen water. Dit systeem is simpel en men zegt dat het ook de hormonen uit het water filtert. Het filtersysteem werkt hetzelfde als het systeem op onze aarde. Het water wordt gefilterd net zoals regenwater op onze aarde terecht komt en uiteindelijk langzaam in de grond sijpelt. En zo op een natuurlijk manier gefilterd wordt van alle onzuiverheden.

Kraanwater omtoveren tot gezond water

Bepaalde lagen zand en stenen filteren het water totdat het zuiver is. Speciale zeoliet stenen geven de nodige mineralen af. Je kunt daarom zeggen dat je je kraanwater omtovert tot een gezond water. Het water smaakt zeer zacht. Na een ½ jaar (of 1 jaar) is het wel nodig de filters te vervangen.

Wil je ook een filter voor je kraan? Laat het mij even weten door een e-mail te sturen naar info@ellentiben.nl.
Dan kan ik je doorsturen naar de juiste leverancier.

Comments are closed.