Over
Ellen Tiben

"Voeding en gezondheid was altijd
al de spil in mijn leven"

 

Ellen Tiben

Nadat ik in 2002 mijn opleiding medisch secretaresse afrond bij Schoevers te Groningen ging ik werken als recruitment assistent bij een farmaceutisch bedrijf in het noorden. Ik rekruteerde mensen om deel te nemen aan medicijntesten en kreeg hierdoor steeds meer interesse op het gebied van de farmacie en gezondheid van het menselijk lichaam. Nadat ik ging werken in het ACZ te Groningen als medisch secretaresse ontdekte ik en herkende ik de muren waar de reguliere patiënten in de huidige tijd tegen aan lopen.

Voeding en gezondheid was altijd al de spil in mijn leven

In 2005 verhuisde ik naar Brabant en haalde mijn diploma voor figuurspecialiste daarna was ik 3 jaar werkzaam in een afslankinstituut waar ik steeds meer ervaring op deed op het gebied van sport, voeding en coaching van mensen (voornamelijk vrouwen) die wilden afvallen. Omdat voeding en gezondheid altijd al de spil in mijn leven is geweest wilde ik mij nog meer gaan specialiseren op dat gebied. In 2008 behaalde ik succesvol mijn diploma voor gewichtsconsulente/vitaliteitscoach. Hierbij heb ik de broodnodige kennis op gedaan maar bleef toch nog zoekende naar de perfecte balans voor een ieders lichaam.

Een ontdekking

Ik kwam tot de ontdekking dat het principe om minder calorieën tot zich te nemen en daardoor af te vallen en een gezond lichaam te behouden niet werkt. Daarvoor is bij velen een keiharde discipline nodig wat veel mensen niet lang volhouden, laat staan dat er niet allerlei kwaaltjes ontstaan in dat proces. Volgens de laatste wetenschappelijke inzichten is overgewicht het gevolg van een verstoorde hormoonbalans.

Een nieuwe methode met een blijvende werking voor een gezond lichaam

Met deze wetenschap richtte ik mij daarom op de werking van hormonen in het menselijk lichaam. Nadat ik tevens tot de ontdekking kwam dat men in Amerika al zo ver is op dat gebied. Als pionier in 2009 liep ik hormoongoeroe Ralph Moorman tegen het lijf. Zijn theorie om een verstoorde hormoonbalans door voeding, training, stressbeperking en coaching te herstellen sprak mij zeer aan. Zeker omdat dit de methode is die gemakkelijk vol te houden is en blijvend werkt!

Gespecialiseerd in o.a. de ziekte van Hashimoto

In 2011 volgde ik daarom Ralphs opleiding tot Trainer Hormoonfactor in Gouda die ik succesvol afrond. Inmiddels ben ik gespecialiseerd in het begeleiden en trainen van mensen die verantwoord willen afvallen of van hun (vage) medische klachten af willen. Onder andere ben ik gespecialiseerd in de ziekte van Hashimoto (lees ook: Hashimoto en mijn verhaal). Ook mensen met diabetes zijn zeer gebaat bij het programma van De Hormoonfactor. Ik behaalde verschillende certificaten op het gebied van voeding en hormonale klachten en volg nog steeds een reeks van seminars op het gebied van hormonen, voeding, training en gezondheid.