Vraag! Geloof jij alles wat de media zegt? Zonder dat je zelf iets hebt onderzocht of geprobeerd hebt?
15 juli 2014
Ellen Tiben als gastspreekster bij “Vrouwen ontmoeten Vrouwen” Bernheze
16 juli 2014

Wat zijn superfoods?

Superfoods kom je tegenwoordig steeds vaker tegen. Ze zijn dan nu ook al verkrijgbaar in de supermarkten en voorheen in speciaal zaken.

Superfoods zijn natuurlijke voedingsmiddelen die buitengewone hoeveelheden voedingsstoffen bevatten. De meeste gezonde voedingsmiddelen hebben 2 of 3 bijzondere eigenschappen die goed voor de gezondheid zijn, superfoods bevatten vaak 12 of meer van deze eigenschappen. Uniek is dat superfoods enorm rijk zijn aan mineralen, vitaminen, aminozuren en antioxidanten.

Zijn superfoods echt nodig?

Een gezond lichaam kan je alleen creëren door een combinatie van 3 belangrijke pijlers: (1) gezonde & gebalanceerde voeding, (2) voldoende lichamelijke beweging en een (3) ontspannen geest (stress vermindering). In de tijd van nu, waardoor we 24/7 “actief” zijn, en de voeding in de supermarkten van nu, die steeds minder voedingswaarde heeft vanwege nieuwe landbouwmethoden, lukt het ons mensen vaak niet deze drie pijlers te volgen. Alles moet snel, en het liefst gebruikt men daardoor dan ook vaak kant-en-klaar maaltijden. Het is erg belangrijk dat we bewust zijn van wat we eten, om voldoende vitaminen binnen krijgen.

Dit zijn de bekendste superfoods!

Het woord ‘superfood’ is in marketing kringen bedacht. Maar in het echt is het een naam voor voedingsmiddelen die wij al eeuwen eten. Een reeks van bepaalde onderzoeken hebben laten zien dat van al deze voedingsmiddelen, enkele met kop en schouders boven de rest uitsteekt, als het aankomt op voedingswaarden zoals vitaminen, mineralen en antioxidanten. De welbekende oeroude superfoods zijn spinazie en broccoli. Tegenwoordig krijgen bepaalde andere superfoods veel aandacht.  Maar deze werden al eeuwen gebruikt door andere bevolkingsgroepen. Deze groep superfoods zijn: Acai bessen, Goji-bessen, Chlorella, Spirulina, Maca en rauwe cacao. Maar ook de minder bekende zoals Lucuma en Camu Camu horen in dit rijtje thuis.

Wil je meer informatie over hoe je leefstijl kunt veranderen, of een persoonlijke analyse van je hormoonhuishouding met persoonlijke begeleiding om je weer energiek, fit en slank te voelen? Neem dan eens contact met mij op!

Comments are closed.