Omdat ik zelf de ziekte van Hashimoto heb, hiervoor mezelf behandel en ook behandeld wordt op een goede, maar vooral natuurlijke manier, weet ik als geen ander hoe lang de weg naar de oplossing en verbetering van uw klachten kan zijn. Ik heb er in totaal 7 jaar over gedaan. Inclusief het kastje naar de muur verhaal. En van arts naar arts en ga zo maar door.

Het fijne en mooie voordeel hiervan voor jou is, dat ik je deze lange zoektocht kan besparen en ik je meteen op het juiste behandel traject kan zetten. Dat scheelt tijd en energie, die bij Hashimoto al helemaal niet nog meer verloren moet gaan. Zoek daarom niet langer, dit scheelt je enorm veel tijd en kosten en je bent bij mij meteen aan het juiste adres.


Wat kun je verwachten?

Tijdens een consult zoek ik naar de disbalansen in de hormoonhuishouding. Aan de hand daarvan geef ik gerichte persoonlijke adviezen om de hormonale disbalansen weer te herstellen.

Naast mijn adviezen, werk ik samen met de Thalamo Kliniek, zodat voeding en het medische aspect beiden aan bod komen. Zo kan er gericht en direct gehandeld kan worden, zodat u zich snel weer beter gaat voelen.


Wat is Hashimoto?

De ziekte van Hashimoto is een auto-immuunziekte en wordt omschreven als een multi-systeem aandoening. Het kenmerkende verschijnsel is de te traag werkende schildklier. Dit heeft effect op vele (zo niet alle) systemen en organen van het lichaam, waardoor zich een groot aantal (mogelijke) uiteenlopende klachten voordoen.


Auto-immuunziekte

Normaalgesproken worden stoffen die het lichaam binnendringen door ons afweersysteem als lichaamsvreemd beschouwd, dat zijn de zogenaamde antigenen. Het afweersysteem van het lichaam reageert daarop door ‘antistoffen’ of ‘antilichamen’ aan te maken. Deze antistoffen bevinden zich in het bloed. Door de aanmaak van antistoffen komt er een proces op gang om deze door het lichaam als vreemd herkende cellen of cel bestanddelen (antigenen) op te ruimen. Dit is een immunologische ontstekingsreactie.

Bij een auto-immuunziekte echter, produceert het lichaam antistoffen die lichaamseigen cellen of weefsels aantasten en zelfs afbreken. Zo bestaan er diverse antistoffen of -lichamen die tegen specifieke organen gericht kunnen zijn, zoals de schildklier. Deze specifieke antistoffen beïnvloeden de werking van de schildkliercellen, waardoor deze in het geval van Hashimoto verminderen.
Lees meer over antistoffen.


Verschijning

Meestal ziet men bij de ziekte van Hashimoto een te langzaam werkende schildklier met diverse ‘vage’ lichamelijke klachten. Deze klachten zijn ‘vaag’ omdat ze vele oorzaken kunnen hebben.
Van de patiënten met een te langzame werkende schildklier hebben velen met een primaire hypothyreoïdie, de ziekte van Hashimoto. De oorzaak van een te langzaam werkende schildklier of hypothyreoïdie kan ook iatrogeen of centraal zijn.