Lees wat onze klanten over Ellen Tiben zeggen...

 • Testimonials Jeroen
  Ellen is een mooie persoonlijkheid met veel vakkennis, die direct met je aan de slag gaat om te kijken waar je tegen aanloopt. Door tips & trucs heb ik een betere versie van mijzelf weten te vinden.
  Jeroen Post
 • Testimonials Edwin
  Door advies van Ellen is het me nu gelukt om mijn eetpatroon te veranderen. En ben ik kilo's afgevallen.
  Edwin Smulders
 • Testimonials Miro
  De impact van een gezonde levensstijl wordt nog altijd door veel mensen onderschat. Mensen vinden dat je dan hard voor jezelf bent. Ik zie het juist andersom. Met een ongezonde levensstijl ben je juist hard voor jezelf. Goed voor jezelf zorgen komt voort uit liefde voor jezelf en voor anderen. Hoe beter je je voelt, hoe beter je kunt functioneren.
  Miro Kloosterman
 • Testimonials Ralph
  In een tijd dat onze hormonen steeds vaker een loopje met ons nemen, is het super belangrijk dat we de regie zelf weer overnemen. Ik ben er erg trots op dat Ellen hieraan mee wil werken!
  ir. Ralph Moorman
 • Testimonials Claudia
  Al sinds ik mij kan herinneren heb ik last van mijn hormonen. Dankzij Ellen weet ik hoe ik 'mood swings' kan vermijden. En voel ik mij nu veel energieker!
  Claudia Schoemacher
 • Testimonials Vivian Reijs
  Ellen is een fijne en prettige coach, met veel ervaring en kennis! Ik beveel haar zeker aan, aan mijn lezeressen!
  Vivian Reijs

Andrea K.


Mijn ervaring met Ellen Tiben Lifestyle Coach/Trainer Hormoonfactor. Inmiddels ben ik alweer een tijdje bezig met de Hormoonfactor-lifestyle en ik vind het goed te doen. Aanvankelijk lijkt het lastig maar je went er aan. Ook boodschappen doen is erg handig en snel: de groenten hoek en de tijdschriften en dan zo door naar de kassa. Ik maak heel veel zelf. In de weekenden kook ik voor de week (bonen, linzen) en maak mijn eigen groenten bouillon. Glutenvrij eten is veel eenvoudiger dan ik dacht Glutenvrij eten is helemaal niet moeilijk, maar je moet het net even weten. Ook de kuur voor de darm is goed te doen. Ik merk positieve effecten: ik heb weer een verzadigd gevoel als ik wat heb gegeten, het is zelfs voorgekomen dat ik mijn eten niet meer op kon!! Mijn huid en haren zijn een stuk beter. Ik heb nauwelijks haaruitval. Slapen doe ik goed (maar dat doe ik mijn leven lang al). Mijn omvang neemt ook af, mijn kleding zit wijder. De overgang zet door denk ik. Wel vreemd want de opvliegers waar iedereen over spreekt heb ik niet… en ja je zou ook niet afvallen… nou ik wel hoor! Helaas schuift mijn gezicht ook langzaam naar beneden, maar goed daar kan ik nog iets drastisch op los laten. Wanneer kan ik weer langs komen voor een evaluatie consult?  

Inge Bogers


Het gaat goed. Ik voel me goed. Heb energie, zelfs tijdens mijn menstruatie (bijzonder). Het gewicht gaat langzaam maar gestaag naar beneden, nu ongeveer 6,5 kilo eraf sinds ik bij jou ben geweest. Totaal dus al wel 12 kilo, sinds april… dus de buitenwereld ziet de verschillen. Mijn directe omgeving zegt dat ik vrolijker ben en dus een betere stemming heb. Dus eigenlijk gaat het gewoon lekker, gewicht zou wat sneller mogen gaan, maar wat er langzaam bijgekomen is, gaat er niet 1, 2, 3 af. Sinterklaas doorstaan zonder pepernoten, zonder speculaas en chocolade. En eerlijk…. ik heb het eigenlijk niet gemist. Kan de suiker prima laten staan, ervaar dit als echt bijzonder. Hoop dat ik zo nog even door kan gaan en dat ik toch nog wel zo’n 20 kilo kan verliezen en me goed kan blijven voelen. Ellen alvast bedankt, mede dankzij jou eindelijk op het goede spoor!    

Rita Veldman


Mijn zoontje kreeg ineens een vervelende uitslag over zijn gehele lichaam. ‘Dion’ (mijn zoontje) kreeg na de overstap naar poedermelk last van eczeem. Volgens Ellen had hij last van een lekkende darm waardoor zijn eczeem ontstond. Ze heeft ons doorgestuurd naar een homeopaat en nu is Dion eczeem vrij! Ellen bedankt voor je hulp!  

Marion


Ik voel me weer goed na de overgang dankzij de adviezen van Ellen De laatste jaren was ik, mede onder invloed van de overgang, een aantal kilos aangekomen. Dat wilde ik niet en zocht een betrouwbaar dieet. Via een verwijzing van mijn huisarts ben ik bij Ellen Tiben terecht gekomen. Ik ben begonnen met het hormoonbalans-dieet en na drie maanden heb ik een goed resultaat. Ik vind het niet moeilijk om het dieet te volgen omdat je heerlijke recepten kan koken en zeker geen honger hoeft te lijden. Ik voel me er prima bij!

Vera E.


Ellen is zeker een aanbeveling waard! Op een gegeven moment kreeg ik door bepaalde veranderingen in mijn voeding ineens veel last van mijn buik. Mijn buik zwelde op, zette uit en stond bol. Via mijn Personal Trainer ben ik terecht gekomen bij Ellen. Hij verwees me naar haar door. Ellen gaf mij de juiste voedingsadviezen, glutenvrije alternatieven en tevens minimaliseerde ze de Lactose in mijn voeding. Dat zorgde ervoor dat ik beter naar het toilet kon, mijn buik minder opgezwollen was en ik weer lekkerder in mijn vel zit. Ook het in balans brengen van mijn hormonen heeft hierin bijgedragen. De eetbuien zijn minder en de hormoonpieken zijn over. Ellen heeft me door middel van haar adviezen en tips rust gegeven en geholpen bij mijn onzekerheden. Hoormoonfactorproof eten kan ik alleen maar stimuleren. Thanks Ellen!!

Ingrid B.


Op zoek naar een goede diëtiste. Na het lezen van De Hormoonfactor vroeg ik Ralph Moorman om advies voor een diëtiste bij mij in de buurt. Zo kwam ik bij Ellen Tiben terecht. Na een fijn gesprek en een supermarktsafari met Ellen, ging ik serieus aan de slag met voedingssupplementen en strikte voedingspatronen. Ik voelde me goed en was overtuigd van deze gezonde levensstijl, totdat ik op vakantie ging naar Spanje en Portugal. De verleiding kon ik niet weerstaan Ondanks een grondige voorbereiding (vertaling van glutenvrij e.d. opgezocht in de vreemde talen), verstond ik de verleiding niet om ‘gewoon’ te eten. Immers: hoeveel makkelijker is het niet om alles wat lekker lijkt en gemakkelijk verkrijgbaar is, te eten? Terug in Nederland was ik natuurlijk weer suikerverslaafd. Het hek was van de dam Gedurende de maanden na de zomervakantie veranderde mijn voedingspatroon van kwaad tot erger. Sinterklaas stond voor de deur en vanaf oktober laafde ik mij aan de zogeheten marsepein broodjes (marsepein omhuld met chocolade), soms wel 3 stuks per dag. Ik negeerde gewoon wat ik allemaal had geleerd Voor het gemak negeerde ik het idee dat ik mijn bloedsuikerspiegel (en dus mijn alvleesklier en bijnieren) zwaar belastte, en ging ik door met mijn suikerconsumptie. Toen de marsepein niet meer verkrijgbaar was, stapte ik over op de zakjes Haribo mix: lekker zacht en zoet. Toen kwam er een keerpunt In maart 2013 onderging ik een ingrijpende kaakoperatie waarna ik drie weken lang alleen vloeibaar voedsel kon gebruiken Suikers wilde ik in deze periode niet eten omdat tanden poetsen erg lastig was. Na drie weken ‘suikervrij’ was mijn suikerverslaving over, maar ontdekte ik dat ik een candida infectie had opgelopen als bijwerking van de antibiotica. Ik dacht terug aan de lessen van Ellen Ik kon maar 1 oplossing bedenken om van de infectie af te komen: het Hormoonbalansdieet. En al gauw kwam het resultaat Niet alleen lichamelijk (-10 kilo in twee maanden) maar ook geestelijk ben ik ontzettend opgeknapt. De operatie en het vlotte herstel hiervan hebben mij bewustgemaakt van de wonderlijke genezingsmogelijkheden van het lichaam, waarvoor ik nu diep respect heb. En hoe kun je het lichaam beter respecteren dan het goed te voeden en voldoende te laten rusten/ontspannen? Hoe de levenswijze van de Hormoonfactor werkt Het hormoonfactorboek geeft duidelijke uitleg en dient voor mij als prima basis, maar het persoonlijke advies en de begeleiding na de diagnose door Ellen gaven mij de motivatie de nieuwe leefstijl daadwerkelijk door te zetten. Eindelijk mijn levensstijl voorgoed veranderd. Bedankt Ellen, voor je persoonlijke aandacht, het meedenken bij het opstellen van een trainings- en voedingsschema passend bij de manier waarop ik mijn leven invul, en de correctie van mijn eetdagboeken, waardoor ik nu geen dieet meer volg, maar mijn levensstijl blijvend heb veranderd.

Sanne R.


De begeleiding van Ellen Tiben hielp me echt verder. Wat fijn dat je de tijd voor me nam, me wegwijs maakte naar de lekkere gezonde producten in de supermarkt, me verder hielp dan waar de dokter stopte, me uitgebreid begeleidde in mijn weg naar een gericht hormoonfactorproof voedingspatroon en nu ik 3 maanden verder ben letterlijk en figuurlijk een beter spiegelbeeld heb! Bedankt Ellen en succes in het begeleiden van meer mensen naar een hormoonfactorproof leven!

Patrick van Diessen


Ik ben Patrick van Diessen, als Hashimoto patiënt in aanraking gekomen met Ellen. Vanaf het eerste moment heb ik ons contact als zeer prettig ervaren. Ik heb handvatten aangereikt gekregen en ben veel nieuwe dingen te weten gekomen over gezonde voeding. De supermarktsafari, het boekje de “boodschappencoach” en de weekmenu’s hebben hier zeker aan bijgedragen. Wil je meer weten over gezonde voeding of ben je op zoek naar iemand die je verder kan helpen bij je schildklierproblemen, twijfel niet en neem contact met haar op!

Karlijn


Al sinds ik me kan herinneren heb ik een onregelmatige cyclus. Omdat ik op een bepaald moment kinderen wilde en ik stopte met de pil, had ik helemaal geen cyclus meer. Ik belandde het medische circuit in en na goed volgestopt te zijn met hormonen heb ik tot twee keer toe twee hele mooie kindjes gekregen. Na de tweede wilde ik weer een beetje in mijn oude lijf komen maar dit werd een hele strijd. Alles wat ik probeerde veranderde in een fiasco. Ik had inmiddels weer geen cyclus meer en mijn huisarts vertelde dat ik het beste weer aan de pil kon. Omdat ik niet mijn hele leven aan de hormonen wilde ben ik het alternatieve pad opgegaan. Uiteindelijk werd het duidelijk dat ik een Gluten en Lactose intolerantie had en ik kreeg zowaar, zij het nog erg onregelmatig, een cyclus terug. Ik gooide mijn levensstijl om en ging anders naar voeding kijken. De kilos bleven er echter hardnekkig aanzitten. Ik had totaal geen energie en elke keer begon ik weer met goede moed opnieuw. Om weer na een week terug bij af te zijn. Na wat speuren op het internet kwam ik op De Hormoonfactor terecht. Ik heb de boeken er van verslonden en ik was om. Vervolgens opzoek gegaan naar een goede Hormoonfactor Trainer. En ik kwam bij Ellen Tiben terecht. Tijdens een consult met haar heeft ze me voorzien van heel wat tips en adviezen waar ik veel mee kon, en ook verwees ze me, omdat dat nodig was, door naar de Linus Pauling kliniek, omdat ze o.a. ook aan bijnieruitputting en een laag ijzer gehalte dacht. Daar kwamen ze er inderdaad achter dat ik een ontzettend laag ijzergehalte had en zoals Ellen al vermoedde, een bijnieruitputting. Geen wonder dat ik niet af viel. Mijn lijf was aan het overleven. Na een flinke doses ijzer en wat supplementen (die even nodig waren om mijn lichaam weer op weg te helpen) begon mijn energie terug te keren. Dat je je eigenlijk altijd zo energiek moet voelen heb ik nooit geweten. Je hoort immers van iedereen dat wanneer je een jong gezin hebt je chronisch moe bent. Terwijl je eigenlijk met enorme tekorten rondloopt! Er ging een wereld voor me open. Na een dag werken had ik nog energie genoeg en hoefde ik niet uitgeput op de bank te ploffen. We zijn nu een paar maanden verder en mijn cyclus begint langzaamaan normaal te worden. Ik val enorm traag af..maar ik val WEL af!! En daar gaat het om. De ene dag verloopt beter dan de andere, maar het gaat hier om een levenshouding en niet over een dieet. Stapje voor stapje kom ik er wel en ik gun mezelf die tijd. Door die hormonen en de intoleranties heeft mijn lijf veel te verduren gehad. Langzaamaan is het weer aan het herstellen en daar ben ik blij om. Ellen, bedankt voor je steun en je fijne begeleiding! Zeker op de momenten dat ik mezelf blindstaarde op de weegschaal (die nu de deur uit is.) Je hebt zorg voor de mensen die bij jou komen en kijkt echt naar het individu. Ik heb nog een weg te bewandelen maar ik heb er het volste vertrouwen in dat het goed gaat komen met mijn lijf.

Linda


Rond mijn 28e kwam ik er achter dat ik een lactose intolerantie had, dit na onderzoek in het ziekenhuis. Ik had als kind veel buikpijn en vaak rommelende darmen. Als kind was mij al geadviseerd door de dokter geen melk meer te drinken, maar verder at ik kaas, dronk karnemelk en at yogurt en kwark, dit mocht wel allemaal. Op een gegeven moment werd mijn buikpijn zo erg en regelmatig, dat ik weer bij de arts zat. Ik kreeg te horen geen voedingsmiddelen meer te gebruiken waar lactose in zat, oké dacht ik, eitje. Ik moest etiketten gaan lezen in de supermarkt en wat bleek, er zat bijna in alles wel lactose of weipoeder, dit is een ander woord voor lactose. Dus ik werd best beperkt in het kiezen van mijn voeding. Al met al werd ik er steeds handiger in en zo begon eigenlijk al een beetje “het gezondere leven” waar ik me steeds beter bij ging voelen. Op een gegeven moment jaren later, ging het eigenlijk weer niet zo lekker met me. Ik was verschrikkelijk moe. Ik sporte veel, had net een nieuw huis gekocht en was hier veel in bezig geweest zodat ik snel m’n huis in kon. Ik werkte fulltime en zodra ik thuis kwam, viel ik eigenlijk meteen op de bank in slaap, kon steeds minder sporten en m’n gezonde eten schoot er eigenlijk ook vaak bij in omdat ik zo moe was. Dit is nu 2 jaar geleden en na een jaar tobben, heb ik het roer omgegooid en mijn voedingspatroon helemaal omgegooid. Ik was er klaar mee om op mijn 34e me zo moe te voelen en in het ziekenhuis kwam ik niet echt veel verder. Ik ben een jaar geleden bij een hormoonfactor trainer ( Ellen Tiben, zij is ook de enige op dit gebied gespecialiseerd in de ziekte Hashimoto) geweest omdat ik in het ziekenhuis niet veel verder kwam,en kwam er daar achter dat ik het roer wel degelijk om moest gaan gooien qua eten, ook omdat ik Hashimoto heb, daar is het juist heel belangrijk voor! Geen gluten, lactose, soja, E-nummers en zoveel mogelijk biologisch gaan eten om mijn lichaam “schoon” te krijgen, want mijn darmen waren onder tussen kapot door de verkeerde voeding. Dit resulteerde weer in dat ik zo weinig voedingsstoffen op kon nemen die ik juist nodig had zoals vitaminen en mineralen. Ik schrok hier best wel van, maar klonk wel erg logisch. Na dit bezoek bij Ellen Tiben, www.ellentiben.nl ben ik mijn voedingspatroon gaan veranderen, met ups en downs, maar weet nu dat als ik de fout in ga qua verkeerd eten, ik meteen afgestraft word. Je hebt tenslotte maar 1 lichaam en daar moet je zuinig op zijn ben ik achter. Ik ben de lijnen gaan volgen van de hormoonfactor en dit heeft echt mijn ogen geopend en heb veel minder last van mijn “kwaaltjes” Volhouden is absoluut van belang en het is ook een levenswijze geworden, en dit is absoluut geen dieet. Het gaat nog steeds met ups en downs af en toe, maar weet nu heel goed, dat als ik mezelf niet aan deze lijnen hou van voeding, het ook niet beter zal gaan met me. Op het werk lachen ze af en toe om wat ik allemaal mee sleep qua eten, ik kan tenslotte geen boterham met kaas meenemen, even snel gemaakt voor het werk. Krijg regelmatig te horen dat ik altijd wel aan het eten ben, en zoveel eet Dit is ook 1 van de redenen om te gaan bloggen. Ik sta ruim een half uur eerder op elke dag om mijn eten klaar te maken voor mijn dag werken. Dit is soms nog best lastig want lactosevrij is 1 maar ook glutenvrij en geen E-nummers is een heel ander verhaal. Ik wil hier onder andere via mijn blog recepten neer gaan zetten wat ik bv meeneem naar mijn werk, dit is soms een tas vol met bakjes eten Nu ik dit een jaar doe, en niet altijd netjes volhield, ben ik nu wel vastberaden om deze “levensstijl” echt vol te houden. Ben te vaak door mijn lichaam nu terug gefloten en ben daar klaar mee. Ook heb ik besloten komend jaar een opleiding te gaan volgen voor natuurvoedingsdeskundige zodat ik nog meer te weten kan komen wat voeding precies met je doet en hoop hier ook weer mensen mee te kunnen gaan helpen die tegen dezelfde problemen oplopen als ik deed. Voor nu was dit mijn verhaal in grove lijnen beschreven. Vragen mag altijd en hoop dat jullie mij verder met plezier zullen volgen