PMS (het premenstrueel syndroom), hoe kom je er van af?
1 augustus 2014
Burn-Out of ook wel Bijnier Uitputting!
1 september 2014

Hoi, mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Hashimoto. Ik ben een onzichtbare auto-immuun ziekte die je schildklier aanvalt waardoor je hypothyreoïdie krijgt (dus de ziekte van Hashimoto!).

Ik, ziekte van Hashimoto,  zit nu voor de rest van je leven aan je vastgeplakt. Als je hypothereoidie hebt, heb je mij waarschijnlijk. Ik ben er de nummer 1 oorzaak van in de VS en veel andere plaatsen op de wereld. Ik ben zo stiekem—je ziet me niet altijd terug in je bloedonderzoek. Anderen om je heen kunnen mij niet zien of horen, maar JOUW lichaam voelt dat ik er ben. Ik kan je aanvallen waar en wanneer ik maar wil. Ik kan zorgen voor heftige pijn, of als ik daar zin in heb, dat je hele lichaam zeer doet.

Weet je nog dat jij en energie samen rondrenden en plezier hadden? Ik nam energie van je weg, en gaf je uitputting. Probeer nu nog maar plezier te hebben.

 • Ik kan een goede nachtrust van je wegnemen, en in plaats daar van een gebrek aan concentratie geven.
 • Ik kan zorgen dat je 24/7 wilt slapen, maar ook dat je helemaal niet kunt slapen.
 • Ik kan zorgen dat je trilt van binnen, of dat je het koud en heet hebt als iedereen om je heen zich normaal voelt.
 • Ik kan je opgezwollen handen en voeten geven, een opgezwollen gezicht en oogleden, een opgezwollen alles.
 • Ik kan zorgen dat je je heel bang voelt, met paniekaanvallen, of heel depressief.
 • Ik kan ook zorgen voor andere psychische problemen. Ken je die rare stemmingswisselingen? Dat ben ik. Huilen zonder reden? Boos zonder reden? Dat ben ik waarschijnlijk ook.
 • Ik kan zorgen dat je haar uitvalt, dat het droog en broos wordt, zorgen voor acne, een droge huid, niets is onmogelijk voor en met mij.
 • Ik kan zorgen dat je aankomt en wat je ook eet of hoe veel je ook sport, ik kan zorgen dat dat gewicht bij je blijft.

Sommigen van mijn auto-immuun vriendjes doen vaak gezellig met me mee, zodat je nog meer hebt om te verwerken.

Als je plannen hebt, of je verheugd op een geweldige dag, kan ik dat van je afnemen.

Je hebt niet om me gevraagd. Ik heb jou gekozen, om meerdere redenen: dat virus, of die virussen die je had en waar je nooit echt van af gekomen bent, of dat auto-ongeluk, of misschien waren het al die jaren van misbruik en trauma (ik bloei op onder stress).  Misschien zit ik in je familie. Wat de reden ook is, ik ben er en ga niet meer weg.

Ik heb gehoord dat je naar een dokter gaat om te proberen van me af te komen. Daar lach ik om. Probeer het maar. Je zult naar vele verschillende dokters moeten gaan tot je er één vind die je werkelijk kan helpen.

Je zult de verkeerde medicijnen krijgen, pijnstillers, slaappillen, energiepillen, verteld worden dat je lijdt aan angst of depressie, kalmeringsmiddelen en antidepressiva voorgeschreven krijgen.

Er zijn nog zo veel andere manieren waarop ik je ziek en ellendig kan laten voelen, de lijst is eindeloos—onder anderen die hoge cholesterol, galblaasproblemen, bloeddruk problemen, bloedsuikerproblemen, hartproblemen? Dat ben ik waarschijnlijk ook.

 • Kun je niet zwanger worden, of heb je een miskraam gehad? Dat ben ik waarschijnlijk ook.
 • Kortademig? Ja, waarschijnlijk ben ik het.
 • Lever enzym verhoogd? Ja, waarschijnlijk ik.
 • Tand- en tandvleesproblemen?
 • Problemen met je kaakgewricht?
 • Uitslag?

Allemaal door mij! Ik zei toch dat de lijst eindeloos was?

Je krijgt misschien een massage tegen de pijn, of helpt er een of ander apparaat tegen de pijn, en wordt er gezegd dat je gewoon moet rusten en goed sporten dat het dan wel weg zal gaan.

Je krijgt de raad positief te denken, er zal in je worden geprikt en gepord, en ALLERBELANGRIJKSTE, niet serieus genomen worden wanneer je aan de eindeloos aantal artsen probeert uit te leggen, precies hoe slopend ik ben en hoe ziek en uitgeput je je werkelijk voelt.

In alle waarschijnlijkheid krijg je een verwijzing van deze “begrijpende” (onbenullige) artsen, om naar een psychiater te gaan.

Je familie, vrienden en collega’s zullen allemaal naar je luisteren totdat ze het zat zijn om aan te horen hoe ziek ik je laat voelen, en hoe slopend ik werkelijk kan zijn.

Sommigen van hen zullen dingen zeggen als “O, je hebt gewoon een slechte dag” of “nou, onthoud, je kunt niet de dingen doen die je 20 jaar geleden kon doen”, zonder te horen dat je zei 20 DAGEN geleden.

Ze zullen ook dingen zeggen als “als je gewoon op staat en aan de slag gaat, naar buiten gaat en dingen gaat doen, zul je je beter voelen”.

Ze zullen niet begrijpen dat ik je “brandstof” van je wegneem die je lichaam en geest gebruikt om TE ZORGEN DAT je die dingen kunt doen.

Sommigen zullen achter je rug om over je praten, ze zullen je een hypochonder noemen, terwijl je langzaam je zelfwaarde verliest als je het hen probeert te laten begrijpen, vooral als je midden in een gesprek zit met een “normaal” persoon, en je niet kunt herinneren wat je wilde zeggen.

Je zult dingen horen als “O, mij oma had dat ook, en het gaat nu prima met haar medicijnen” als je wanhopig graag wilt uitleggen dat ik me niet aan iedereen op dezelfde manier opdring, en alleen omdat je oma het goed doet met de medicijnen die ZIJ neemt, betekent dat niet dat het voor jou ook werkt.

Ze zullen niet begrijpen dat het hebben van deze ziekte je lichaam van je kruin tot en met je tenen beïnvloed, en dat alle cellen en elk lichaamsproces en orgaan de juiste hoeveelheid en soort schildklier hormoonmedicatie behoeft voor JOU… niet wat voor iemand anders goed werkt.

De enige plek waar je de juiste ondersteuning en begrip voor het leven met mij zult vinden is bij andere mensen die mij hebben. Zij zijn de enigen die het werkelijk kunnen begrijpen. Ik ben de ziekte van Hashimoto.

Je kunt wel van Hashimoto genezen

Er is zeker een manier om van jouw klachten af te komen. En deze nare ziekte de kop in te drukken. Ik (Ellen Tiben) kan jou helpen. Ik ben daarvoor zelf het levende bewijs. Omdat ik zelf de ziekte heb weet ik als geen ander wat de beste en snelste weg is om je weer energiek en fit te voelen en van deze ziekte af te komen.  Om een voorbeeld te geven waren mijn begin waarden (de antistoffen) van de Hashimoto 1014 en zijn nu geslonken naar 195.

Ik voel me weer fit en energiek, mijn haren zijn weer voller en glanzen en ik heb vrijwel geen klachten meer.  Dat kan jij ook!

Lees ook mijn artikel voor Ralph Moorman op www.dehormoonfactor.nl

Wil je ook je leefstijl veranderen, of een persoonlijke analyse van je hormoonhuishouding met persoonlijke begeleiding om je weer energiek, fit en slank te voelen? Neem dan eens contact met mij op!

Comments are closed.