PMS (het premenstrueel syndroom), hoe kom je er van af?
1 augustus 2014
Burn-Out of ook wel Bijnier Uitputting!
1 september 2014

Hallo! Ik ben Hashimoto!

Hoi, mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Hashimoto. Ik ben een onzichtbare auto-immuun ziekte die je schildklier aanvalt waardoor je hypothyreoïdie krijgt (dus de ziekte van Hashimoto!).

Ik, ziekte van Hashimoto,  zit nu voor de rest van je leven aan je vastgeplakt. Als je hypothereoidie hebt, heb je mij waarschijnlijk. Ik ben er de nummer 1 oorzaak van in de VS en veel andere plaatsen op de wereld. Ik ben zo stiekem—je ziet me niet altijd terug in je bloedonderzoek. Anderen om je heen kunnen mij niet zien of horen, maar JOUW lichaam voelt dat ik er ben. Ik kan je aanvallen waar en wanneer ik maar wil. Ik kan zorgen voor heftige pijn, of als ik daar zin in heb, dat je hele lichaam zeer doet.

Weet je nog dat jij en energie samen rondrenden en plezier hadden? Ik nam energie van je weg, en gaf je uitputting. Probeer nu nog maar plezier te hebben.

 • Ik kan een goede nachtrust van je wegnemen, en in plaats daar van een gebrek aan concentratie geven.
 • Ik kan zorgen dat je 24/7 wilt slapen, maar ook dat je helemaal niet kunt slapen.
 • Ik kan zorgen dat je trilt van binnen, of dat je het koud en heet hebt als iedereen om je heen zich normaal voelt.
 • Ik kan je opgezwollen handen en voeten geven, een opgezwollen gezicht en oogleden, een opgezwollen alles.
 • Ik kan zorgen dat je je heel bang voelt, met paniekaanvallen, of heel depressief.
 • Ik kan ook zorgen voor andere psychische problemen. Ken je die rare stemmingswisselingen? Dat ben ik. Huilen zonder reden? Boos zonder reden? Dat ben ik waarschijnlijk ook.
 • Ik kan zorgen dat je haar uitvalt, dat het droog en broos wordt, zorgen voor acne, een droge huid, niets is onmogelijk voor en met mij.
 • Ik kan zorgen dat je aankomt en wat je ook eet of hoe veel je ook sport, ik kan zorgen dat dat gewicht bij je blijft.

Sommigen van mijn auto-immuun vriendjes doen vaak gezellig met me mee, zodat je nog meer hebt om te verwerken.

Als je plannen hebt, of je verheugd op een geweldige dag, kan ik dat van je afnemen.

Je hebt niet om me gevraagd. Ik heb jou gekozen, om meerdere redenen: dat virus, of die virussen die je had en waar je nooit echt van af gekomen bent, of dat auto-ongeluk, of misschien waren het al die jaren van misbruik en trauma (ik bloei op onder stress).  Misschien zit ik in je familie. Wat de reden ook is, ik ben er en ga niet meer weg.

Ik heb gehoord dat je naar een dokter gaat om te proberen van me af te komen. Daar lach ik om. Probeer het maar. Je zult naar vele verschillende dokters moeten gaan tot je er één vind die je werkelijk kan helpen.

Je zult de verkeerde medicijnen krijgen, pijnstillers, slaappillen, energiepillen, verteld worden dat je lijdt aan angst of depressie, kalmeringsmiddelen en antidepressiva voorgeschreven krijgen.

Er zijn nog zo veel andere manieren waarop ik je ziek en ellendig kan laten voelen, de lijst is eindeloos—onder anderen die hoge cholesterol, galblaasproblemen, bloeddruk problemen, bloedsuikerproblemen, hartproblemen? Dat ben ik waarschijnlijk ook.

 • Kun je niet zwanger worden, of heb je een miskraam gehad? Dat ben ik waarschijnlijk ook.
 • Kortademig? Ja, waarschijnlijk ben ik het.
 • Lever enzym verhoogd? Ja, waarschijnlijk ik.
 • Tand- en tandvleesproblemen?
 • Problemen met je kaakgewricht?
 • Uitslag?

Allemaal door mij! Ik zei toch dat de lijst eindeloos was?

Je krijgt misschien een massage tegen de pijn, of helpt er een of ander apparaat tegen de pijn, en wordt er gezegd dat je gewoon moet rusten en goed sporten dat het dan wel weg zal gaan.

Je krijgt de raad positief te denken, er zal in je worden geprikt en gepord, en ALLERBELANGRIJKSTE, niet serieus genomen worden wanneer je aan de eindeloos aantal artsen probeert uit te leggen, precies hoe slopend ik ben en hoe ziek en uitgeput je je werkelijk voelt.

In alle waarschijnlijkheid krijg je een verwijzing van deze “begrijpende” (onbenullige) artsen, om naar een psychiater te gaan.

Je familie, vrienden en collega’s zullen allemaal naar je luisteren totdat ze het zat zijn om aan te horen hoe ziek ik je laat voelen, en hoe slopend ik werkelijk kan zijn.

Sommigen van hen zullen dingen zeggen als “O, je hebt gewoon een slechte dag” of “nou, onthoud, je kunt niet de dingen doen die je 20 jaar geleden kon doen”, zonder te horen dat je zei 20 DAGEN geleden.

Ze zullen ook dingen zeggen als “als je gewoon op staat en aan de slag gaat, naar buiten gaat en dingen gaat doen, zul je je beter voelen”.

Ze zullen niet begrijpen dat ik je “brandstof” van je wegneem die je lichaam en geest gebruikt om TE ZORGEN DAT je die dingen kunt doen.

Sommigen zullen achter je rug om over je praten, ze zullen je een hypochonder noemen, terwijl je langzaam je zelfwaarde verliest als je het hen probeert te laten begrijpen, vooral als je midden in een gesprek zit met een “normaal” persoon, en je niet kunt herinneren wat je wilde zeggen.

Je zult dingen horen als “O, mij oma had dat ook, en het gaat nu prima met haar medicijnen” als je wanhopig graag wilt uitleggen dat ik me niet aan iedereen op dezelfde manier opdring, en alleen omdat je oma het goed doet met de medicijnen die ZIJ neemt, betekent dat niet dat het voor jou ook werkt.

Ze zullen niet begrijpen dat het hebben van deze ziekte je lichaam van je kruin tot en met je tenen beïnvloed, en dat alle cellen en elk lichaamsproces en orgaan de juiste hoeveelheid en soort schildklier hormoonmedicatie behoeft voor JOU… niet wat voor iemand anders goed werkt.

De enige plek waar je de juiste ondersteuning en begrip voor het leven met mij zult vinden is bij andere mensen die mij hebben. Zij zijn de enigen die het werkelijk kunnen begrijpen. Ik ben de ziekte van Hashimoto.

Je kunt wel van Hashimoto genezen

Er is zeker een manier om van jouw klachten af te komen. En deze nare ziekte de kop in te drukken. Ik (Ellen Tiben) kan jou helpen. Ik ben daarvoor zelf het levende bewijs. Omdat ik zelf de ziekte heb weet ik als geen ander wat de beste en snelste weg is om je weer energiek en fit te voelen en van deze ziekte af te komen.  Om een voorbeeld te geven waren mijn begin waarden (de antistoffen) van de Hashimoto 1014 en zijn nu geslonken naar 195.

Ik voel me weer fit en energiek, mijn haren zijn weer voller en glanzen en ik heb vrijwel geen klachten meer.  Dat kan jij ook!

Lees ook mijn artikel voor Ralph Moorman op www.dehormoonfactor.nl

Wil je ook je leefstijl veranderen, of een persoonlijke analyse van je hormoonhuishouding met persoonlijke begeleiding om je weer energiek, fit en slank te voelen? Neem dan eens contact met mij op!

61 Comments

 1. Andreas schreef:

  Mijn vrouw heeft de ziekte, en is er heeilig van oovertuigd dat het chronish is. Ok, dat wil ik wel geloven, maar tegelijk maakt ze het moeilijker als het is. Ze is evan overtuigd dat de dokters in nederland haar niet willen helpen omdat ze het niet kennen. Ze wil niet naar advies luisteren en denkt tee weteen dat ze eraan sterft. Wat kan ik tegen me vrouw zeggen, of haar helpen.
  Hoop snel ies te horen.
  mvg Gods zegen Andreas

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo Andreas, Bedankt voor uw bericht. U kunt tegen uw vrouw zeggen dat ze mijn website eens bekijkt. En met name het onderdeel over Hashimoto. En dat er al veel mensen zijn die geholpen zijn. Want Hashimoto is wel behandelbaar. Ze heeft idd gelijk dat als er niets aan gedaan wordt de schildklier uiteindelijk krimpt. Zo veel schade kan onbehandelde Hashimoto tot gevolg hebben. Maar gelukkig kunnen we er wel iets aan doen. Als ze geïnteresseerd is voor hulp kan ze altijd een email sturen naar: info@ellentiben.nl Ik weet zeker dat ze zich dan weer stukken beter en energieker zal voelen. Gezonde groet, Ellen Tiben

 2. Katty schreef:

  Hoi
  bij mij heeft de hartspecialist het ondekt dat ik Hachimoto heb, gezien ik steeds een onverklaarbare hoge bloeddruk had.

  ik neem L -thirone 225 mg .. maar de ups en downs blijven.. nog tips?

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo Katty,

   Als de ups en downs er nog zijn ben je helaas nog niet goed ingesteld. Het is niet alleen de schildklier die meespeelt in het verhaal Hashimoto. Daar zijn meer factoren belangrijk. NB hartkloppingen kan ook veroorzaakt worden door de schildklier die niet goed functioneert. Ik kan u daar alles over vertellen en zeker kan ik u met uw klachten helpen dat u zich weer beter zult voelen. Mocht u dat willen kunt u altijd even een e-mail sturen of telefonisch contact opnemen. Ik help u graag! Gezonde groet, Ellen Tiben

 3. Remco schreef:

  Hallo Ellen,

  Ik heb al jaren veel van de klachten van een vertraagde schildklier maar hier is nooit echt goed naar gekeken. Ooit heb ik bij een alternatief arts anti TPO en anti TR laten checken maar die waren toen nog niet erg verhoogd.
  Nu wil ik het toch nog een keer laten checken maar ik ben bang dat ik bij de huisarts geen medewerking krijg, zoals gewoonlijk.
  Is het ok mogelijk dat ik zelf zonder tussenkomst van een arts deze testen kan laten uitvoeren?
  Nog een ding, ik ben een man en het haar op mijn benen is voor 90% uitgevallen terwijl ik vroeger erg behaarde benen had. Vooral mijn onderbenen zijn helemaal glad. Dit heeft m.i. duidelijk met de schildklier te maken of niet? Maar ik ben bang dat als ik dit tegen de huisarts zeg ze die correlatie niet ziet.

  Groeten,
  Remco

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo Remco, Symptomen zeggen vaak meer dan bloedwaarden. Ik vermoed ook inderdaad dat we te maken hebben met een schildklier probleem.
   Ik kan je daar zeker bij helpen en tevens een goed alternatief adres geven om je bloedwaarden te laten prikken. Mocht je dat willen.
   Je kunt me dan even een persoonlijke e-mail sturen naar: info@ellentiben.nl

   • Ineke schreef:

    je kunt gewoon bij de huisarts je bloed op waardes laten prikken, op aanvraag moet er wel bij T3 en T4 door de arts zelf bijgeschreven worden op antistoffen prikken. Ik krijg er geen behandeling voor, daar ben ik nu voor aan het knkokken want ik heb nu knobbels op mijn schildklier gekregen en die zijn nu onderzocht, gelukkig goedaardig en blijf nu voor de groei van die knobbels onder controle

    • Ellen Tiben schreef:

     Hallo Ineke, Dat klopt! Mocht u hulp of advies omtrent de nodulen op uw schildklier en/of hulp bij het oplossen van uw klachten kunt u altijd meer informatie opvragen via info@ellentiben.nl Dan kunt u alles rustig even doorlezen. Gezonde groet, Ellen Tiben

 4. susanne schreef:

  Hoi,
  Bij mij heeft een arts dit vastgesteld nadat mijn moeder is overleden, dit door een traumatische ervaring. Na 2 jaar mocht ik van de behandeling in het ziekenhuis eindelijk gewoon behandeld worden door de huisarts. (het wat toen wel onder controle) nu prik ik 1x per jaar mijn bloed en eigenlijk is hij in die 4jaar bij de huisarts pas 1x verhoogd, ik gebruik thyrax 150mg (de roze tabletjes)

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo Susanne, Allereerst heel veel sterkte met het verlies van uw moeder. Als het is vastgesteld, dan is het zeker belangrijk er niet te lang mee te wachten om het te behandelen op een goede manier. U kunt hiervoor een e-mail sturen. Dan stuur ik u uitgebreide informatie en kunt u dat even rustig doorlezen. Gezonde groet, Ellen Tiben

 5. P.van Staveren schreef:

  Hallo Ellen,
  Bij mij is recent Hashimoto vastgesteld. Als je tips hebt hoor ik dat graag.

  Groeten van Petra.

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo Peter! Tips heb ik zeker, genoeg! Je kunt deze o.a. lezen op de website. Maar omdat bij iedereen zich Hashimoto weer anders uit, kan ik daar heel specifiek op ingaan. Het beste kun je dan een email sturen zodat ik er uitgebreid bij jou op in kan gaan. En kun je dan zelf even alles rustig doorlezen. Gezonde groet, Ellen Tiben

 6. ryan schreef:

  Hoi schatje,

  Hier staat goed omschreven hoe ik me voel.
  Omdat zij zelf ook deze ziekte heeft is het super herkenbaar wat de schrijfster vertelt.
  Zij zegt dat je wel beter kan worden door je voeding aan te passen.
  Love you tot zo!

  XXX Ikke

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo Ryan, Ik denk dat je dit bericht hebt geschreven voor je partner. Ha ha! Wel leuk dat je zo spontaan bent! Mensen nemen je vaak niet serieus met deze ziekte gewoonweg omdat niemand het echt aan je ziet. En ja, ik ben er haast weer bovenop. Deze vervelende ziekte heb ik mooi de kop ingedrukt. je moet er wel iets voor doen. Maar je energie komt weer terug. Ook mijn haren zijn weer voller. En zo veel meer. Mocht je meer informatie willen stuur me dan gerust een email. Dan kan ik er uitgebreid op in gaan. En kun je het rustig allemaal even doorlezen. Gezonde groet, Ellen Tiben

   • Angella schreef:

    Hi Ellen! Ik kom net terug van de huisarts met de uitkomst van mijn bloedonderzoek. De ziekte van hasimoto. Ik lijdt al aan een schildklierafwijking sinds 2002. Maar na de geboorte van onze zoon. Waren de waardes in mijn bloed zo goed dat ik geen medicijnen meer nodig had. Ieder half jaar laat ik keurig mijn bloed controleren. Inmiddels is onze zoon al weer 4 jaar oud. En heb ik sinds een klein half jaar klachten. Rug en spierklachten haaruitval. Midden op de dag moe zijn. Vroeg kunnen gaan slapen maar s’nachts ook anderhalf uur wakker liggen. Wisselende stemmingen. Kortom ik voelde me niet lekker in mijn Eigen lichaam. Ik dacht dat het mijn hormonen misschien waren die opspeelden. Ben inmiddels ook bijna 40. Dus ben ik weer met een anticonceptiepil begonnen. Mijn stemmingswisselingen zijn beter maar niet perfect. De uitslagen van mijn bloed wijzen erop dat ik een auto immuun ziekte heb. Maar dat de nevenwaardes niet zo slecht zijn dat ze klachten kunnen veroorzaken zegt de huisarts. Dus advies was ieder half jaar bloedonderzoek en een ultrasound van mijn nek. Ben nu in twijfel of die anticonceptiepil wel de juiste keus was of dat ik totaal de andere richting uit moet met mijn schildklier. Ik zou zo graag weer de oude zijn met genoeg energie en geduld en aardigheid voor de mensen om me heen.

    • Ellen Tiben schreef:

     Hallo Angella, Bedankt voor uw bericht. Zoals ik uw verhaal lees is de schildklier zeker in de problemen geraakt. En heeft u daarvoor een goed plan nodig om dit alles weer te herstellen. Voeding doet hierin zeer zeker veel. En zo nodig de bio identieke hormonen en suppletie bij eventuele te korten. Het is belangrijk de anti tpo waarde in de gaten te houden. U zou mij het beste persoonlijk een email kunnen sturen. Zodat u alles ook nog even goed na kunt lezen. U stuurt dan een email naar: info@ellentiben.nl Gezonde groet, Ellen Tiben.

 7. Aafke Klopman schreef:

  Ik heb vermoedelijk deze schildklierziekte. Maar met Euthyrox 112 mg. voel ik mij prima. Eén tabletje per dag, ‘s morgens voor het ontbijt.
  Het begon in oktober 2013. Nadat ik al een paar weken verkouden was, en kampte met een hardnekkige hoest, werd ik op 21 oktober 2013 overvallen door een verlammingsziekte aan mijn gezicht, Bell’s parese. Met behulp van fysiotherapie en logopedie was deze ziekte met zo’n 6 weken verdwenen. Bell’s parese is een wat lastige, maar onschuldige ziekte. Kan ontstaan door een virus.
  Maar ook na het verdwijnen van deze ziekte was ik zo ontzettend snel moe, bij slechts geringe inspanning.
  De huisarts liet toen een onderzoek naar de schildklierfunctie, en die bleek sterke afwijkende waarden te vertonen. Eerst kreeg ik Thyrax 100 mg. Maar bij een volgend onderzoek was de waarde nog te hoog. Toen schreef de huisarts Euthyrox 112 mg. voor. De laatste onderzoeken zijn stabiel: 2 en een half en 2.

  Met vriendelijke groet,

  Aafke Klopman uit Leeuwarden.

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo Aafke,
   Als je je stabiel voelt is dat prima natuurlijk. Maar als je je uitgeput en moe voelt en meer vage klachten krijgt is dat natuurlijk niet fijn. Dan is er zeker een goed onderzoek nodig. Met name naar de schildklier is mijn ervaring. Mocht je ooit goede hulp zoeken en een goed advies willen en hulp bij een juiste voeding, dan ben je natuurlijk altijd welkom. Gezonde groet, Ellen Tiben

 8. Wilhelmina elsina Hillenga schreef:

  Heb meer dan 30 jaar last van de schild klier alle onderzoeken gehad o.a radioactief heb elke dag klachten voel me geen dag goed het ergste is nog de angstaanvallen..zou me graag een keer 1 dag fijn voelen..

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo Wilhelmina,
   Wat naar dat u zich zo vervelend voelt. Als het goed is zijn er op alle waarden van uw schildklier getest bij de huisarts en het ziekenhuis. Te denken aan: TSH, anti-tpo, T3, T4, FT3, FT4. Hieruit kan men namelijk veel afleiden. Mocht u hier niet uitkomen wil ik er best samen even met u naar kijken. U kunt mij daarvoor altijd even een persoonlijke email sturen. Onthoud u altijd dat er altijd een oorzaak is voor de klachten die er bij u zijn. Maar dat er ook altijd een oplossing is. En dat is niet een pil uit een doosje. Maar daar is meer voor nodig. Voeding doet namelijk ook heel veel. U zult dat wellicht zelf eens uit kunnen proberen. Mij is het gelukt na vele jaren ziekenhuis in en uit en van arts naar arts. Dan lukt u dat ook vast en zeker. Gezonde groet, Ellen Tiben

 9. B. schreef:

  Goed geschreven, alleen het eind wat jammer. Hashimoto is niet te genezen. Hasimoto richt permanente schade aan. En niet iedereen word weer fit ook al probeer je nog zo veel. Er zijn mensen die heel veel restklachten houden. Voor de patienten die niet meer lopen te huppelen na goede instelling zal dit artikel voor onbegrip zorgen. Moeten zij een tandje harder knokken en steeds uitleggen waarom zij niet beter worden.
  Goed artikel met een kanttekening voor hen die moeten accepteren dat het js zoals het is.

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo Citrientje,
   Bedankt voor uw e-mail! Waarschijnlijk werkt u in het reguliere circuit. Waar veel mensen, zoals ik, geen hulp vinden of hebben gevonden. Een tijdje gaat het goed, maar een goede aanpak ontbreekt. Vaak wordt men niet serieus genomen. Ik zelf ben het levende bewijs dat het anders kan. Ik heb me in jaren nog niet zo goed gevoeld. En de schade aan mijn schildklier is drastisch vermindert. Dat wordt steeds onder zocht door de beste artsen die zeker verder kijken dan hun neus lang is. U zorgt zeker met uw uitspraak voor verwarring om te zeggen dat Hashimoto niet te genezen is. Dat is het zeker wel. Want mijn anti stoffen waren in het begin 1014 en zijn nu zeker gesloken naar de 150. Dus dat zegt al veel. En dat alleen al met een juiste aanpak en ook een juiste voeding. Ik begrijp dat u het waarschijnlijk niet kunt verkroppen dat er zoveel mensen mee gebaat zijn met zon natuurlijke aanpak. En u minder Thyrax verkoopt nu. Door alleen maar door zoiets simpels dan gezond te eten. Zelfs type 2 diabeten hebben hier baat bij. U zou eens een cursus bij de heer Ralph Moorman kunnen volgen en het zelfs eens kunnen testen wat het voor uw lichaam zal doen. In ieder geval voel ik mij als herboren en heb ik weer dik haar en mijn energie terug. Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld! Dus verandering en verbetering in de ziekte van Hashimoto bestaat er zeker. Mocht u meer vragen hebben verwijs ik u ook graag door naar Ir. Ralph Moorman. Gezonde groet, Ellen Tiben

   • B schreef:

    Steengoede arts getroffen. Dus dat zit wel goed. Antistoffen kan men verminderen door selenium. Dat is niks nieuws meer. Maar dan ben je nog niet beter. Het lichaam valt de schildklier aan waardoor er onherstelbare schade is. Blijvende schade die te zien is op echo. Een schildklier die door die schade niet meer werk gaat niet werken door ander eten.

    Spijtig ook de zin. En u minder thyrax verkoopt nu.

    Doordat ik zeg dat men niet geneest van de ziekte hashimoto word ik meteen aangemerkt als verkoper thyrax.

    Goed eten en gezond eten en een gezonde levensstijl is altijd belangrijk. Echter de littekens op de schilklier die zijn onherstelbaar. De medicijnen blijvend nodig.
    Wat stuk is maak je niet met goede voeding.

    Super dat jij je goed voelt en super dat je mensen kunt helpen met een gezonde levenstijl en goede voeding. En ook super dat mensen daarmee geholpen worden.

    Maar genezen….

    • Ellen Tiben schreef:

     Beste Bettie,
     Dank voor uw bericht. Ik begrijp uw reactie maar die berust niet op waarheid. Ik verkoop ook geen thyrax maar werk met goede artsen en profesoren samen en we werken met natuurlijke middelen. Als er geen goede behandeling plaats vindt dan klopt uw verhaal zeker. Maar gelukkig kunnen we er nu vanuit gaan dat er wel degelijk goede behandelingen zijn en een juiste voeding is daar een onderdeel van. En ik het levende bewijs. Mocht u toch meer info willen kunt u altijd een email sturen naar info@ellentiben.nl Gezonde groet, Ellen Tiben

 10. John Derickx schreef:

  Hallo Ellen,
  Natuurlijk flauwekul om van “genezen” te spreken. Weet je zelf denk ik ook wel want in het begin van je stuk zeg je over “rest van je leven aan je vastgeplakt” De schildklierfunktie is vernietigd, uitgeschakeld. Met genezen bedoel je “ondervangen” door voeding (?). Ook dat lijkt me sterk en niet mogelijk zonder ook je schildkliervervangers te slikken.
  Ik ben ook Hashimoto. al heel veel jaren. Hartproblemen gekregen, depressies, gewichtsproblemen met slaapapneu (ook laat ontdekt). Door veel artsen miskend tot endocrinologen in Radboudziekenhuis toe. Behandeling bij Dr. Thierry Hertoghe in Brussel gezocht. Behandeling met hormonen (en natuurlijk schildklierhormoon). Behandeling veelbelovend maar nog lange weg en blijven vechten. Grootste probleem is onkunde en ongeloof van de omgeving inclusief artsen.

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo John, Bedankt voor uw email! Ik begrijp uw frustratie mbt Hashimoto. En ik lees nog vele klachten bij u. En tevens dat u bij Thierry Hertoghe geweest bent. Echter, noch Thierry (ook al bent u daar bij 1 van de beste adressen), noch artsen in het ziekenhuis (helemaal niet echt het juiste adres voor Hashimoto), doen niets met de darmen maar richten zich voornamelijk op de schildklier. Echter is de schildklier het slachtoffer van en niet de oorzaak. Ze zien de oorzaken over het hoofd en dan heb ik het over de bijnieren en darmen. Heeft u daar ooit een goede behandeling voor gehad? Ik voel me zeker stukken beter, mijn anti stoffen zijn enorm gedaald, ik krijg weer wenkbrauwhaar, mijn haren zijn dikker, ik heb mijn oude gewicht en mijn energie terug. Dus spreken over niet te genezen, daar kan ik mij in uw verhaal niet zo in vinden. Mocht u des ondanks toch nog een goede hulp willen aanvaarden bij uw klachten bent u natuurlijk altijd van harte welkom. Stuurt u dan gerust een email naar: info@ellentiben.nl Gezonde groet, Ellen Tiben

   • lydia schreef:

    Hai Ellen,

    Als wat je verkondigt echt waar was zouden de mensen dan niet rijen dik voor je deur liggen? Bij de immuunprocessen is veel meer betrokken dan slechts de darmen. Als weefsel vernietigd wordt dan is het niet langer werkend! Laat mensen aub naar een reguliere arts toegaan en thyrax of euthyrax nemen. Dit zijn geen dingen om aan te gaan “sleutelen” door iemand die geen arts is!!!

    • Ellen Tiben schreef:

     Hallo Lydia, waarschijnlijk staan ze dan ook inderdaad rijen dik bij me voor de deur? In het reguliere circuit komt men in ieder geval niet veel verder. Ook niet als men er alleen maar pillen in gooit. Een lichaam is goed in staat zichzelf te herstellen. Mensen kunnen kanker ook overwinnen. Laat staan wat dit aanricht. Men hoeft geen arts te zijn om mensen te kunnen helpen. En van een gezonde voeding weten artsen al helemaal niets af. Ze hebben gewoon een hoge studie medicijnen gehad. En proppen mensen vol met medicatie in plaats van de oorzaak aan te pakken. Daar worden miljarden zelfs miljoenen in verdiend. De farmaceutische industrie verdient er flink aan in ieder geval en de mensen zijn niet geholpen (net zoals het bij mij was). Daarom begrijp ik uw reactie goed. Want natuurlijk moet het niet de bedoeling zijn dat te veel mensen geholpen worden. Want dan verdient men regulier veel minder. Het is nu eenmaal niet alleen maar pil er in en klaar. Voeding is ook belangrijk. Wij zijn wat we eten. En als men verkeerd eet wordt men ziek. Hoe simpel en logisch wil men het hebben? Ik ben geen arts en dat wil ik ook niet zijn. Dat neemt niet weg dat ik wel degelijk medisch onderlegt ben. Door de vele studies die ik heb gevolgd en nog steeds volg. En daarbij ben ik zelf het levende bewijs dat genezing kan plaats vinden zonder medicatie. Ik denk dat u totaal niet weet waar u over praat. Daarom stel ik voor. Probeer eens zelf gezonde voeding en kijk eens wat het met uw lichaam doet? Gezonde groet, Ellen Tiben

     • Anke schreef:

      Als u genezen bent en velen volgen uw behandeling, kan u dan geen dubbelblinde onderzoeken doen zodat uw bevindingen gestaafd en algemeen goedbevonden kunnen worden? Dan toont u meteen en wetenschappelijk aan dat het werkt… . Elk lichaam is immers anders en u heeft vast voldoende inlevingsvermogen om te begrijpen dat mensen graag meer dan één voorbeeld hebben. Men zal u dankbaar zijn ;o)

 11. evelien Hop schreef:

  Hoi Ellen
  Sinds gisteren weten wij dat onze dochter deze ziekte heeft. Graag zou ik van jou informatie willen over hoe nu verder. Een behandel plan of evt extra medicijnen. Kan mag ik jou daar over bellen?
  Groetjes Evelien Hop

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo Evelien, Bedankt voor uw bericht. Natuurlijk kunt u mij daarover bellen of stuurt u gerust een email naar info@ellentiben.nl Dan geef ik u/jullie alle informatie over deze ziekte. En kunt u alles nog even rustig door lezen. Gezonde groet, Ellen Tiben

 12. mary schreef:

  Wat een herkenbaar verhaal!
  Alleen heb ik dan de ziekte van Graves.
  Heel erg hartkloppingen trillen moe keelpijn gejaagd gevoel.
  Nu 2 jaar aan de strumazol.
  Voor 2 weken de jodiumslok gehad en ben nu weer terug bij af.zo ziek weer.zit vaker in het ziekenhuis om bloed te prikken. Nu ook nog de griep met koorts erbij. Dus hele pasen huisartsenpost en spoedeisende hulp. De strumazol kan de witte bloedlichaampjes naar beneden halen. Ik ben zo moe! Je komt aan je valt zo weer 10 kilo af. En wie kent dit misschien!!!! Me linker kaak doet zo pijn. Tandarts alles naar gekeken,Niets aan de hand.ik zelf zegt dat dat de schildklier doet.

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo Mary, Bedankt voor je e-mail. Inderdaad is het een probleem van de schildklier. Bij Graves zetten ze de schildklier vaak stop. Daardoor kan er weer Hashimoto ontstaan. Maar vaak is er eerst een oorzaak geweest waarom de schildklier problemen geeft. En die ga ik voor je achterhalen. Mocht je meer info willen stuur dan gerust een email naar me: info@ellentiben.nl dan geef ik je alle informatie. Gezonde groet, Ellen Tiben

 13. Evy schreef:

  Hi Ellen,

  Bij mijn moeder en zus werd in het verleden de Hashimoto vastgesteld. Sinds een tijdje heb ik ook deze symptomen, ondertussen heb ik stappen ondernomen en mijn bloed laten prikken. Hieruit bleek dat ik bijna geen vitamine D meer had en dat ik maar op een waarde stond van 8.9. De huisdokter heeft me wel aangeraden een echografie te laten nemen van mijn schildklier want mijn TSH waarden zijn verhoogd. Niet spectaculeir zei ze maar toch iets hoger. Helaas is er geen vergroting van mijn schildklier teruggevonden op de echo en lijkt mijn schildklier normaal te functioneren volgens de echo. Nu heeft ze me aangeraden naar een endrocoloog te gaan, waar ik helaas pas binnen een maand naar toe kan gaan. Ik heb momenteel enorm last van vochtophoping en pijn in mijn spieren. Is het dan toch zo, dat het misschien wel Hashimoto kan zijn maar dat het zich zo verstopt dat ze het zelfs niet aan de schildklier zelf kunnen terug vinden?

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo Evy, Bedankt voor je e-mail! Als je echt wilt weten of je Hashimoto hebt kan je dat testen. Dit zou de huisarts allang moeten hebben gedaan. En wel op de anti TPO waarde. Als deze erg hoog is spreken we van Hashimoto. Helaas kunnen en doen ze er niet veel mee in het ziekenhuis dan alleen Thyrax geven. Of ze geven aan dat je er mee moet leven. Als je echt goed geholpen wilt worden en je energie terug wilt ben je altijd welkom bij mij. Ik ben het levende bewijs dat je Hashimoto de kop in kunt drukken. Wil je meer info of heb je vragen stuur dan even een pb’tje naar info@ellentiben.nl Gezonde groet, Ellen Tiben

 14. petra van der meulen schreef:

  Hallo Ellen,

  Mijn zus heeft ook deze ziekte, en denk dat ik het ook heb.
  Mijn klachten:
  geen energie, uitputting, slechte nachtrust, vaak koude voeten handen en puntje neus. opgezwollen ogen, gezicht. Angst en paniekaanvallen(.door trauma) prikkelbaar darmsyndroom, haaruitval, dunne wenkbrauwen, blijven aankomen in gewicht ondanks 3x per week sporten en gezonde voeding, ziekte zit in de familie, te hoog cholesterol (ook in familie) soms kortademig, door al deze ellende meerder keren naar huisarts geweest, naar psycholoog geweest ivm angst en paniekaanvallen. Bloed geprikt meerdere malen. vit. b12 te kort nu injecties maar voel me nog niks beter. Neem zelf ook visolie, vit. d, c calcium, magnesium. veel fruit groente etc.
  Ben door al deze ellende al weer paar jaar aan de anti depressiva.
  Wil mij zo graag energiek en goed voelen zonder angst en paniek die te maken hebben met mijn darmen.
  Wat zou U denken na mijn verhaal…. heb ik de ziekte hasimoto ook? Waar moet ik beginnen, huisarts? bloedprikken? Graag hoor ik van u over deze ziekte. Alvast hartelijke dank.

  Vriendelijke groeten.
  Petra

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo Petra, Bedankt voor je bericht. Zoals ik kan zien aan jouw symptomen die je beschrijft zijn het wel heel herkenbare symptomen. Die horen bij Hashimoto. Ik weet niet of er tijdens de bloedtest ook geprikt is op de anti-TPO waarde? Want deze bepaald of er sprake is van Hashimoto. Daar zou je je nog eens op kunnen laten testen. Bij mij zit je in ieder geval aan het juiste adres wil je Hashimoto onder de knie krijgen. Stuur dan een email mocht je meer informatie daarover willen naar info@ellentiben.nl Dan kan je alle info gewoon even rustig doorlezen. Gezonde groet, Ellen Tiben

 15. Gina schreef:

  Ik kan wel janken en alleen omdat ik mezelf volledig herken in hetgeen wat hierboven geschreven is.(ik ben niet gek en ik stel me niet aan, dat gevoel)
  Alleen bij mij is dat niet vastgesteld ik heb wel al 15 jaar een te traag werkende schildklier.
  Toch volgende week naar de huisarts want ik wil weten of het ook zo is.
  Is er een verschil in het behandelen van een te traagwerkende schildklier en Hashimoto?

  Groet, Gina

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo Gina, Dank voor je bericht! Jazeker zit er een verschil in behandeling. Een trage schildklier is makkelijker te behandelen dan Hashimoto. En als je een bloedtest hebt gedaan, laat dan zeker op de anti-tpo prikken. Want die bepaalt of er Hashimoto in het spel is. Mocht je een goede hulp en begeleiding nodig zijn om van je klachten af te komen ben je altijd welkom. Stuur dan even een email naar info@ellentiben.nl Dan krijg je alle info die nodig is en kan je het allemaal op je gemak doornemen. Gezonde groet, Ellen Tiben

 16. Dominique Vanrumbeke schreef:

  Beste Ellen,

  Mijn echtgenote heeft al jaren last van alle symptomen die jij omschrijft op jouw site en ik vermoed dus dat zij ook het slachtoffer is van die ziekte van Hashimoto.
  Kan u haar helpen of ons info geven hoe jij beter geworden bent aub, want meerdere jaren en dokters verder heeft nog niets geholpen.
  Alvast hartelijk dank !

  Alain Suy

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo Alain, Dank voor uw bericht! Ik kan jullie zeker helpen. Ook omdat ik het zelf allemaal heb meegemaakt. Het beste kunt u daarom even een persoonlijk email naar mij sturen. Via info@ellentiben.nl Dan krijgt u alle info die u nodig hebt. En kunnen jullie het allemaal even rustig doornemen. Mochten er dan vragen zijn hoor ik deze natuurlijk graag. Hashimoto kan zeker de kop in gedrukt worden! Gezonde groet, Ellen Tiben

 17. Karin Ariëns schreef:

  Ik heb vanmiddag te horen gekregen dat ik de ziekte van Hashimoto heb. Ik neem al levothyroxine in en nu krijg ik ook nog via de natuurarts tabletten er extra bij. Ik hoop dat het me gaat helpen want ik wil graag mijn levensenergie weer terug. Mocht je nog voedingstips (ik eet vegetarisch en biologisch) hebben dan graag!
  Alvast bedankt! Karin

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo Karin,
   Bedankt voor je email. Zeker heb ik genoeg tips voor je. Alleen geef ik die in mijn consulten. Je krijgt heel veel info. De meeste mensen gaan dan ook weer met een vol hoofd naar huis. Je kunt daarom altijd een email sturen naar info@ellentiben.nl En de info even rustig doorlezen. Gezonde groet, Ellen Tiben

 18. debbie schreef:

  Mijn dochter van 15 heeft hashimoto en word steeds zieker ik ben benieuwd wat voor informatie u heeft om het beter voor haar te krijgen

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo Debbie,
   Bedankt voor uw email. Uw dochter is nog vrij jong mbt Hashimoto. Allereerst moeten we in kaart brengen hoe ver het stadium is van de Hashimoto. Dit doe ik altijd tijdens een consult. U krijgt heel veel informatie. Uw dochter is er iig vroeg bij om het weer beter te krijgen. Wacht er niet te lang mee. Vaak komt men niet verder in het reguliere circuit en geven ze alleen schildklierhormoon. Waardoor het in het begin vaak iets beter gaat maar daarna de klachten weer terug keren tot erger worden. Wilt u meer info of een afspraak stuur dan een email naar info@ellentiben.nl Gezonde groet, Ellen Tiben

 19. Nancy schreef:

  Dag Ellen,
  Vorige week is vastgesteld dat ik het begin heb van Hashimoto.
  Ik heb als medicijn Euthyrox gekregen, laagste dosis.
  Volgens mijn dokter was het nog niet nodig om er mee te beginnen.
  Maar al een paar maanden ben ik zo verschrikkelijk moe, heb het steeds kou of soms te warm.
  Een 6-tal maanden geleden enorm verkrampingen in mijn benen en handen.
  Ik kan met veel leven, behalve die vermoeidheid, zelfs al slaap ik 10 uur, dan nog voel ik me moe en ben ik vlug uitgeput (zo erg dat ik er depri van word).
  Verder heb ik veel keelontstekingen en bronchitis.
  Kun je me raad geven om van die vermoeidheid vanaf te komen? Dat is voor mij het belangrijkste.

  Met vriendelijke groeten,
  Nancy

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo Nancy, De beste raad die ik je kan geven is om meteen een consult bij mij in te plannen zodat je meteen geholpen wordt en spoedig van jouw klachten af bent. info@ellentiben.nl of 06-27276480 Gezonde groet, Ellen Tiben

 20. Y schreef:

  Wat onwijs goed omschreven!!! Die machteloosheid is het ergste wat een mens kan overkomen… met een gesloten persoonlijkheid als gevolg! Zo van laat maar ik zeg al niks meer, tranen in mijn ogen bij het lezen!
  Dus mensen pas op wat je zegt niet alles is van buitenaf te zien.

  • Ellen Tiben schreef:

   Bedankt Yvon! Voor jouw compliment over mijn verhaal over Hashimoto. En mocht je hulp nodig zijn om het de kop in te drukken, stuur dan een email. Dan stuur ik je alle info toe. Gezonde groet, Ellen Tiben

 21. corry schreef:

  Hallo
  Ik he b al jaren hasimoto en de ziekte van sjogren en slikt eutorox 125 nu heb ik pas bloedgeprikt en de waarden waren van 5naar 7 gegaan mijn vraag is is dat hoog?
  Groetjes Corry

  • Ellen Tiben schreef:

   Hallo Corry, Bedankt voor je email. Het is belangrijk vooral om jouw anti TPO waarde te laten meten. Heb je deze waarde toevallig? De andere waarden zijn ook belangrijk maar bij een immuunsysteem probleem en bij Hashimoto geeft dit de anti stoffen in je lichaam aan. En die wil je niet al te hoog hebben. Voor meer info kan je een email sturen naar info@ellentiben.nl Dan stuur ik je alle info toe. Gezonde groet, Ellen Tiben

 22. Lutgarda Janssen schreef:

  Beste Elllen,
  Een maand geleden werd bij mij Hashimoto vastgesteld. Heb op internet gekeken en direct je website ontdekt.
  Ook heb ik een brief naar je geschreven en tot nu toe geen antwoord ontvangen.
  Vertrek maandag vanuit Spanje naar België en laat nog enkele bijkomende onderzoeken doen want ben nog niet direct in behandeling.
  De brief die ik je geschreven heb
  was niet hier waar ik je nu schrijf maar ergens op een andere Webside van jou.
  Zou graag weten of je mijn brief ontvangen hebt, ben tamelijk radeloos en zit al sinds September met een hese stem, zeer nerveus en depri. Ben bij logopediste in behandeling, acupunctuur, massage, infuus voor immuunsysteem, dat brengt wel lindering af en toe maar geen oplossing.
  Zou verheugen iets van je te horen.
  Lieve groetjes
  Lut

  • Ellen Tiben schreef:

   Beste Lutgarda,
   Ik heb helaas geen brief van je ontvangen? Ik heb ook geen andere (eigen) website. Wellicht is er iets mis gegaan? Ik kan zeker helpen bij de klachten het lijkt me daarom het beste me te mailen. Dit kan naar info@ellentiben.nl dan stuur ik je alle info toe die nodig is en kan je het even rustig doornemen. Gezonde groet, Ellen Tiben

 23. Liever aNOniem schreef:

  Hoi.

  Toevallig ben ik gisteren naar de huisarts geweest. Ik gaf aan dat mijn klachten zijn; opgezwollen keel, haaruitval, opgezwollen ogen en gezicht. Het is voor mij niet ongewoon om niet tegen kou te kunnen (constant 27 graden in huis) of om depressief te zijn, dus daar heb ik niet over geklaagt. De huisarts maakt zich geen zorgen, bood me wel aan om bloed te prikken. Wat moet ik aankruizen op dat formulier om te zorgen dat ik hierop onderzocht wordt? En, heb ik er iets aan? Om een diagnose te krijgen en een recept?

  Ik zie het totaal niet zitten om pillen te slikken en te accepteren. Ik kijk al een tijdje naar mijn voeding en hoe ik klachten kan oplossen door mijn boodschappen. (Laat voeding uw medicijn zijn). Zo ben ik nu ook af van mijn zwakke blaas, zelf incontinentie, dankzij de cranberries, en flatulentie dankzij de yoghurt. Dus wat moet ik eten ten behoeve van mijn schildklier?

  Met deze informatie vind ik het bijna vreemd dat mijn dokter niet aan deze ziekte denkt. Aan de andere kant, elke klacht die ik noemde, maakte zij zich geen zorgen om. Trillen is gewoon vanwege spieren. Mijn hartslag is ‘lekker rustig’ en de rare plekjes op mijn huid is gewoon pigment.

  • Ellen Tiben schreef:

   Beste Angel, Bedankt voor uw bericht. Er zijn zo veel mensen met deze bevindingen, inclusief ik zelf. Als het over de werkwijze van huisartsen gaat. Zij doen helaas niets met voeding. En meer aan symptoombestrijding. Als u een goed advies wilt wat voor u van toepassing is, want dat is bij iedereen anders, kan ik u zeker hierin begeleiden. Ook is het een aanrader om eens de recensies te lezen wat veel cliënten dmv mijn hulp al gebracht heeft. U kunt het beste een afspraak inplannen, mocht u dat willen, door te kiezen voor het VIP pakket. Gezonde groet, Ellen Tiben

 24. E schreef:

  Beste,

  Ik heb al sinds mijn tienerjaren een te traag werkende schildklier. Ik heb daar periodes l-thyroxine voor genomen. Deze werd vaak verhoogd of mijn bloedwaarden bleven hetzelfde of ik de medicatie nu nam of niet. Ik ben altijd erg moe geweest, laatste jaren nog erger in combinatie met depressie en flinke gewichtstoename. Er speelt zeker stress en trauma uit het verleden mee.
  Mijn dochter en mijn vader hebben beide coeliakie, een ziekte die ook vaak samen valt met hashimoto las ik.
  Ik ben al vaker naar mijn huisarts geweest met alternatieve vragen (zoals nagaan bijnieruitputting) en daar komt meestal niets van. Voel me een hypochondrier die wil dat er iets mis is. Hoe kan ik weten of ik hashimoto heb? Ik eet momenteel volgens principes Pascal Naessens en voel.me emotioneel al beter maar vermoeidheid blijft.
  Help

  • Ellen Tiben schreef:

   Beste, Bedankt voor uw e-mail. Helaas werkt het met Hashimoto niet zo dat men klaar is met een schildklier hormoon. Iedere Hashimoto is anders. En de schildklier is in het hele verhaal niet het probleem van de klachten. Maar een slachtoffer. De oorzaken liggen ergens anders. Een goede voeding is hierin basis om de klachten te minderen. Omdat velen niet goed weten of denken dat ze gezond eten is hiervoor speciaal het VIP pakket samen gesteld. Zodat men leert hoe men goed eet en dit ook merkt. Een soort van 3 maanden cursus waar je heel je leven iets aan hebt. Daarnaast kijkt men of er nog iets meer nodig is. Omdat iedere Hashimoto weer anders is. Hashimoto kan men herkennen aan de hoogte van de zogenoemde anti-TPO. Anti stoffen. Deze test kan uitgevoerd worden bij de huisarts (die meewerkt). Lukt dit niet kan dit ook via Ellen Tiben. Die samenwerkt met een gespecialiseerde kliniek waar uitgebreide bloedtesten uitgevoerd kunnen worden. Mocht u meer informatie willen kunt u altijd een email sturen naar info@ellentiben.nl Gezonde groet, Ellen Tiben

 25. jacquelien schreef:

  hoi Ellen,

  In 2002 is er bij mij vastgesteld dat ik de ziekte van hashimoto heb. In september 2001 ben ik bevallen van een dochter die 6 weken te vroeg werd geboren en in januari 2002 is mijn vader overleden… de eerste ouder…. het was of mijn wereld compleet instortte. Na lang prikken en slikken van thyrax werd ik goed afgesteld, maar de moeheidsklachten en stemmingswisselingen zijn ondanks veel medicatie hiervoor nooit verdwenen. Soms denk ik dat ik mezelf een schop onder mun kont moet geven maar daarna ben ik dan zo uitgeput dat ik alleen maar kan slapen. Bij een echo van mij schildklier is vastgesteld dat die helemaal verschrompeld is en dus dat daar ni veel meer van over is. Ik slik 250 microgram thyrax (1 witte en een rode tablet) dagelijks. Mijn logische gedachte is eigenlijk dat ik me dan beter moet gaan voelen maar de praktijk leert me dat dat niet het geval is helaas. Heb jij misschien nog tips en wijzigheden die mij beter met mijn ziekte kan doen omgaan? vriendelijke groet Jacquelien

  • Ellen Tiben schreef:

   Beste Jacqueline, Bedankt voor uw bericht. Uw verhaal is een van de vele verhalen die vaak bij mij voorbij komen van cliënten. Dit komt omdat men in het reguliere circuit helaas niet verder kijkt en eigenlijk alleen aan symptoom bestrijding doet. De schildklier is slachtoffer van…en niet de oorzaak. Dus in het begin van het starten met schildklier medicatie gaat het vaak even beter, maar daarna komen de klachten weer terug. Omdat gewoonweg de oorzaken niet worden aangepakt. En voor u het weet krijgt u er ook nog eens meerdere klachten bij. Ik denk dat u er zeer zeker baat bij zult hebben bij de tips en handvatten die ik u geef. Ook bij de voeding die erg belangrijk is bij Hashimoto. Zie het als een soort van mini cursus waar u uw hele leven iets aan zult hebben. En beetje bij beetje merkt men ook dat het steeds beter zal gaan mbt de klachten. Mocht u hier interesse in hebben dan kunt u via de website kiezen voor het VIP pakket. Welke speciaal voor Hashimoto is samengesteld. Leest u alles gerust even door. Mocht u nog vragen hebben hoor ik deze graag. Gezonde groet,Ellen Tiben

 26. Liselotte schreef:

  Hi Ellen,

  Bedankt dat je je zo inzet om informatie te verschaffen over de schildklier! Heel fijn!

  Sinds vorig jaar weet ik daf ik Hashimoto heb. Vanaf toen van hoge naar lage dosering Thyrax gegaan. Dit hele jaar al moet ik direct braken of naar het toilet na innemen van de medicijnen (terwijl ik nog niets gegeten heb op dat moment). Dat vond de huisarts toch wel vreemd en vertelde mij even te stoppen met Thyrax. Nu ben ik twee maanden gestopt en zijn mijn bloedwaarden goed. De ene arts zegt dat ik alsnog moet beginnen met Thyrax omdat het langzaam weer slechter wordt en de ander zegt juist te wachten tot het weer nodig is. Ik heb wel alle klachten van de schildklier maar raak in de war van de tegensprekende adviezen. Hoe denk jij daarover? Moet ik alsnog beginnen met slikken van Thyrax terwijl moet bloedwaarden goed nu goed zijn omdat ik Hashimoto heb?

  Groetjes Liselotte

  • Ellen Tiben schreef:

   Beste Liselotte, Dank je wel. Het ligt er aan naar welke bloedwaarden gekeken wordt. En welke er getest zijn. Vaak is dat regulier de TSH, T3 en T4. Maar bij Hashimoto is juist de anti-TPO erg belangrijk. Vandaar dat de ziekte vaak op de achtergrond door blijft sluimeren. En je niet altijd veel verder komt in het reguliere circuit, is mijn ervaring. Je kunt er altijd over nadenken om eens op consult bij mij te komen. Zodat we echt gaan kijken hoe het met jouw Hashimoto gesteld is en je alle tools en adviezen krijgt om het wel goed aan te pakken. Het fijne is daarbij dat ik zelf bijna Hashimoto vrij ben. En je ook alle tips en adviezen hierin kan geven. Mocht je nog vragen hebben hoor ik deze graag of check eens de website. Gezonde groet, Ellen Tiben